GRATIS eBook
Download hier >>

Page content

article content

Laat je huis in 2017 stralen!

2017 Wordt een heerlijk jaar! De woningmarkt zit bijna overal in Nederland in de lift. Veel mensen die dromen over een nieuwe woning en weer plannen durven te maken om nu echt die stap te nemen. Dus kerstspullen eruit en lekker aan de slag met opruimen, zodat jouw huis weer helemaal fris is voor het nieuwe jaar!

Opruimen geeft rust in je hoofd, maar ook rust in je huis. Die lege plek van de kerstboom is helemaal niet erg als je je woning gaat verkopen of al in de verkoop hebt staan. Laat je huiskamer voor je gevoel maar eens lekker leeg. Koop dus niet meteen een nieuwe kamerplant om de leegte te vullen. Laat het maar even zo.

Januari is een prima maand om met een frisse blik door de ogen vaan een koper naar je huis te kijken. Bekijk of jouw woning nog aantrekkelijk genoeg is voor kopers. Wellicht heb je bij de start van de verkoop je huis al grondig opgeruimd. Maar zolang er in gewoond wordt, sluipt er ongemerkt toch weer ‘rommel’ binnen. Een tweede opruimsessie kan geen kwaad.

Maar ook een kritische blik op de presentatie van jouw huis op internet kan geen kwaad.

Zijn de buitenfoto’s qua jaargetijde nog actueel?

Heb je al foto’s van de wintersituatie toegevoegd? Foto’s van een zomertuin mogen er zeker op blijven staan. Maar om ervoor te zorgen dat jouw presentatie actueel blijft, is het noodzakelijk om nu ook winterfoto’s toe te voegen. Dat geeft potentiële kopers niet meteen het idee dat jouw woning al een half jaar te koop staat.

Zijn de binnenfoto’s nog representatief?

Heb je ondertussen je interieur aangepast, muren geschilderd of je woning opgeknapt? Kopers komen op jouw foto’s af en die moeten wel kloppen met de werkelijkheid. Bovendien is het eeuwig zonde om ‘verbeteringen’ aan je huis niet meteen op foto’s te laten zien. Wellicht mis je zo potentiële kopers.

Straalt jouw huis op de foto’s?

Kijk nog een kritisch naar de foto’s van jouw huis. Wordt jouw huis aantrekkelijk gepresenteerd? Is de belichting goed? Worden alle focuspunten goed gepresenteerd? Wellicht dat het voor jouw lastig is om dat zelf te beoordelen. Vraag dan kennissen of buren die jouw huis kennen of jouw huis op internet wel goed uit de verf komt.

Heb je alle features op Funda al gebruikt?

Des te meer extra info je over je huis geeft, des te hoger je ranking in de zoekresultaten is. Waardoor jouw huis op Funda vaker wordt vertoond. Je kunt denken aan 2D/3D plattegronden, 360º-fotografie, video, etc..

Als je echt je huis in 2017 wilt verkopen, ga dan nu aan de slag. Kom in actie, ga lekker ruimen en laat je huis stralen. Maak jouw huis onweerstaanbaar. Zorg dat potentiële kopers als een magneet tot jouw huis worden aangetrokken.

Comment Section

0 reacties op “Laat je huis in 2017 stralen!

Plaats een reactie


*


Liesbeth Oldeman
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en expert in woningpresentaties. Sinds 2011 helpt zij huiseigenaren met een optimale presentatie van hun woning, zodat ze sneller en voor de beste prijs hun huis verkopen.