Page content

article content

Verkoopstyling is ook groen!

Zowel in mijn bedrijfsvoering als bij de uitvoering van mijn diensten op het gebied van woningpresentaties, zijn de 3-R’s heel belangrijk voor mij.

Reduce • Re-use • Recycle

Reduce

Reduce betekent dat je het verbruik van natuurlijke middelen reduceert. Ik vertaal dat naar het bewust & efficiënt omgaan met grondstoffen, nutsvoorzieningen (gas, water, licht) en consumentenartikelen.

Mijn kantoor is op loopafstand (in mijn huis). De energie die het kost om daar dagelijks te komen is slechts benenwerk. In mijn kantoor maak ik bewust gebruik van groene energie. Windenergie voor elektra en groen gas voor de verwarming.

Voor mijn stylingwerk probeer ik zoveel mogelijk meubels en woonaccessoires toe te passen met een hoog tijdloos of design gehalte en goede kwaliteit. Die gaan langer mee en zijn minder aan mode onderhevig. Mijn credo is “Less is more”.

Re-use

Re-use betekent hergebruik en heeft betrekking op enerzijds het productieproces van artikelen. Deze artikelen  zijn gemaakt van verantwoord beheerde bronnen die op natuurlijke wijze worden aangevuld (bijv. hout, wol, kurk, rubber, etc.).

Anderzijds heeft re-use ook betrekking op het hergebruiken van artikelen. Producten die een tweede leven krijgen door ze op te knappen, in een andere omgeving te plaatsen of een nieuwe functie aan te geven. Niet voor niets is ‘vintage’ weer helemaal in.

Verkoopstyling past perfect in het plaatje van re-use!

Op het gebied van verkoopstyling beschouw ik het als een uitdaging, meubels, die al aanwezig zijn in een woning voor de verkoop, zodanig her te gebruiken dat er geen extra nieuwe meubels nodig zijn.

Voordelen zijn o.a.:

  • dat je bespaart op aanschaf van nieuwe meubels en accessoires voor de restyling
  • dat je als bewoner kunt blijven genieten van je eigen meubels en accessoires waaraan je gehecht bent

Mochten er toch nieuwe meubels en accessoires nodig zijn dan kijk ik altijd of ik die uit een fair trade en/of organische bron afkomstig zijn. Het productieproces van deze artikelen beschadigen het milieu zo min mogelijk en de arbeiders werken onder eerlijke en veilige omstandigheden.

Daarnaast shop ik ook regelmatig bij kringloopwinkels. Deze meubels en accessoires zijn niet altijd even hip, maar zijn ze zijn wel perfect om aan lege ruimtes in een woning een duidelijke functie te geven. Denk aan een extra logeerkamer of een extra zit- of eethoek.

Recycle

Recycle gaat nog een stapje verder dan re-use. Het gaat hier om materialen die volledig worden afgebroken voordat ze een nieuwe vorm krijgen. Of er worden andere producten van gemaakt (gerecycled papier, glas, etc.).

Ik ben erg gecharmeerd van het Cradle-2-Cradle principe. Dat gaat zelfs nog een stapje verder, want hierbij wordt uitgegaan van het up-cyclen van materialen. Verschillende merken in de interieurbranche hebben zelfs al gecertificeerde C2C producten. Dus als ik in de gelegenheid ban dergelijke artikelen te adviseren of te gebruiken in mijn werk dan doe ik dat met ganse harte.

Conclusie…. LO studio, zo LOgisch voor een groene woningpresentatie!

Comment Section

0 reacties op “Verkoopstyling is ook groen!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liesbeth Oldeman
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en expert in woningpresentaties. Sinds 2011 helpt zij huiseigenaren met een optimale presentatie van hun woning, zodat ze sneller en voor de beste prijs hun huis verkopen.