arrow_drop_up arrow_drop_down
25 mei 2018 

3 Manieren om je huis te meubileren voor de verkoop

Het is algemeen bekend dat leegstaande woningen verkopen slechter dan gemeubileerde. Waarom? Omdat een lege ruimte op een foto, maar ook in de wekelijkheid een koper geen ‘handvatten’ geeft hoe groot de ruimte werkelijk is. Als je je woning snel wil verkopen is het slim om je leegstaande huis te meubileren voor een vlotte verkoop.

Als er geen meubels in een ruimte staan, is het heel moeilijk in te schatten hoeveel ruimte jouw bank in de woonkamer in zal nemen. Staat er al een 2-persoons-bank? Dan kun je wel makkelijk inschatten of jouw bank, die misschien net wat groter of kleiner is er ook goed past.

Daarnaast verdwijnt in een huis zonder meubels en woonaccessoires ook de sfeer. De enige waar kopers in een lege woning op kunnen letten zijn afwerkingdetails. Dan zijn opeens die beschadigde plinten, spinnenwebben en lichtvlekken op de muur te zien. Details die in gemeubileerde woning nauwelijks zichtbaar zijn, vallen nu op. Dat geeft kijkers geen prettig gevoel. Die zien heel veel ‘werk’.

Je huis meubileren voor de verkoop dus!

Een enorm karwei zul je denken. Welke meubels heb je beslist nodig? Waar haal je ze zo snel vandaan? Gaat dat niet enorm in de papieren lopen? Wie gaat er sjouwen? Allemaal vragen die bij je opkomen zodra je aan meubileren denkt. Wees gerust, verkoopstylistes weten hier wel raad mee.

Er zijn verschillende manieren om snel jouw woning voor de verkoop in te richten.

Een leegstaande woning kun je meubileren met behulp van:

1. Nieuwe meubels

Nieuwe meubels zijn geschikt voor elk type woning. Van klein appartement op de bovenste etage tot grote luxe villa. Wil je echt een spetterende eerste indruk maken? Dan zijn nieuwe meubels natuurlijk het meest geschikt. Deze meubels dienen wel afgestemd te zijn op de doelgroep van jouw woning. Zijn dat gezinnen, senioren, twee-verdieners, etc.? Met de juiste meubels en woonaccessoires maak jij je huis nog aantrekkelijker voor potentiële kopers. Deze meubels hoef je niet zelf aan te schaffen. Je kunt ze huren. Dat bespaart je veel geld en een hoop gedoe.

Een complete nieuwe inrichting kun je al huren vanaf één maand. Bij wijze van spreken speciaal voor een Open Dag. En het blijft niet bij alleen de woonkamer. Alle kamers worden voorzien van meubels, zodat iedere ruimte z’n eigen functie krijgt.

Je hebt er geen omkijken naar. Binnen 1 dag worden alle meubels geplaatst en je woning volledig voor de verkoop gestyled. Als je je huis vervolgens laat fotograferen heb je meteen een super aantrekkelijke presentatie op internet. Wordt je jouw huis verkocht? Dan worden alle meubels snel weer opgehaald. Makkelijk toch?

2. Tweedehands meubels

De goedkoopste oplossing, maar ook eentje die het meeste tijd zal kosten. Je huis meubileren met tweedehands meubels. Er is voldoende keus op marktplaats en ook bij de lokale kringloopwinkels is het voordelig shoppen. Voor een prikkie vind je hier zitbanken, complete eethoeken, bedden, vloerkleden, etc. Alles om een heel huis voordelig in te richten.

Als je tijd genoeg hebt en je hebt ook de beschikking over een transportmiddel om de meubels te vervoeren, dan is het de moeite waard om het zo te regelen. Meubileren op deze manier kost tijd, maar deze tijd verdien je zeker terug met een snelle verkoop.

Ook heeft meubilering een positief effect op de verkoopprijs. Misschien kun je zelfs de woning gemeubileerd en al verkopen? Helemaal handig. En anders verkoop je alle meubels weer via marktplaats. Verdien je je investering terug!

3. Kartonnen meubels

Kartonnen meubels, super licht en voordelig in prijs. Kartonnen banken, eethoeken en zelfs kartonnen keukens. Geen gesjouw met grote en zware banken en tafels. Alle kartonnen meubels worden plat gevouwen aangeleverd. Deze meubels zijn heel geschikt voor modelwoningen, moderne appartementen en eengezinswoningen.

De uitstraling is anders, wellicht goedkoper, dan van echte meubels. Wanneer je ze op de juiste manier gebruikt voor de juiste doelgroep, geeft het eindresultaat een aantrekkelijk en strak beeld. Wel is het zinvol de meubels ‘aan te kleden’ met textiel en woonaccessoires. Juist de woonaccessoires geven dan kleur en sfeer aan een leegstaande woning.

De kartonnen meubels kun je zelf aanschaffen, maar zijn ook te huur, net zoals nieuwe meubels. Na de verkoop van je huis kan alles door de verkoopstyliste worden opgeruimd en meegenomen en is je huis meteen klaar voor oplevering.

Geïnspireerd? Geen zin om zelf te meubileren? Er zijn voldoende mogelijkheden om dit te laten doen. Ik meubileer grote luxe woningen met nieuwe moderne meubels tot moderne basic appartementen met kartonnen meubels.

Een gemeubileerd huis trekt meer potentiële kopers, waardoor die sneller en voor een betere prijs wordt verkocht. LO studio helpt je graag jouw huis aantrekkelijk te meubileren. Klik hier om contact met mij op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en docent vastgoedpresentatie. Na een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft heeft zij enkele jaren als Product Manager bij Philips gewerkt. Al snel begon het te kriebelen en is zij als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Sinds 2011 helpt zij verkopers hun woning aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop. Tevens doceert zij sinds 2016 het vak van vastgoedpresentatie aan de Vastgoedstyling Opleiding.
Eric Langbroek
Door

Eric Langbroek

op 14 January 2016

Beste Liesbeth, Ons huis in Veldhoven aan de Braak 37 te Veldhoven staat nu al haast 8 jaar te koop. Prijs technisch zijn we al erg gezakt en zijn de goedkoopste in de buurt. Veel mensen haken af omdat ze de woning te donker vinden. Ik kan me dit wel voorstellen daar in de woonkamer donkere tegels liggen. Daarnaast staat de woning leeg daar wij in het buitenland wonen. De woning staat te koop bij Kennis makelaardij te Veldhoven. Kunt u mogelijk iets voor ons betekenen.

Liesbeth Oldeman
Door

Liesbeth Oldeman

op 14 January 2016

Beste Eric, Als ik het goed heb, staat er op Funda slechts 1 foto en bij de makelaar maar 4 foto's van jullie woning. Op die manier trek je niet heel veel potentiële kopers. Aangezien je aangeeft dat jullie woning nu leeg is, is mijn advies de woning te (laten) meubileren. Daar kan vervolgens een aantrekkelijke fotoserie van worden gemaakt. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je altijd contact met mij opnemen.

Reactie plaatsen