arrow_drop_up arrow_drop_down
Open Huis komt eraan!
28 maart 2019 

Open Huis komt eraan!

Op 31 maart is het weer zover. De landelijke Open Huizen Dag komt er aan. Nu de markt weer aantrekt, kan ik me voorstellen dat je zo’n dag nogal een ‘gedoe’ vindt. Zeker als je een makelaar hebt ingeschakeld voor de verkoop van je huis. Want in feite komt het er dan op neer dat je zijn/haar werk gaat doen 😉

Voor alle doe-het-zelf-verkopers is de landelijke Open Huis natuurlijk ideaal om aan mee te doen. Jouw huis krijgt heel veel exposure op 1 dag.

Zeker als jij ook zelf de bezichtigen in je huis organiseert, is deze dag heel efficiënt voor jou:

  • je hoeft maar 1 keer je huis aan kant te hebben voor meerdere bezichtigingen
  • in een kort tijdsbestek (4 uurtjes) kun je meerdere kijkers in je huis rondleiden
  • je kunt nu alvast een planning maken om alles op orde te hebben en oppas te regelen voor kinderen en huisdieren 😉

Twijfel je nu nog of je mee gaat doen? Lees dan snel verder!

Open Huis is de meest laagdrempelige manier voor potentiële kopers om je huis te komen bezichtigen. Ze hoeven geen afspraak met jou en/of de makelaar te maken. Ze kunnen meerdere bezichtigingen op één dag (zaterdag!) plannen. Bovendien loopt er geen makelaar rond, waardoor een bezichtiging veel vrijblijvender aanvoelt voor kopers.

Je creëert extra schaarste. Nu de markt zo is aangetrokken, zal je meer kijkers trekken dan een paar jaar geleden. Dat vergroot de kans dat er meerdere kijkers op hetzelfde moment langs komen. Voor jou misschien lastig om goed te organiseren. Maar houd in je achterhoofd dat het goed is als kopers zien dat er meerdere kapers op de kust zijn. De angst om te laat met een bod te komen, kan het verkoopproces enorm versnellen en de prijs omhoog drijven. Alleen maar goed voor jou!

Je vergroot de aantrekkingskracht. Als tijdens een bezichtiging blijkt dat je veel kijkers trekt die elkaar ook nog eens zien, dan geeft hen dat het gevoel dat jouw huis echt aantrekkelijk is. Dat de prijs-kwaliteit goed is, dat het een ideale woning is om in te leven. Deze populariteit geeft kopers extra vertrouwen jouw huis te gaan kopen.

Hopelijk heb ik je er van kunnen overtuigen om aan de landelijke Open Huizen Dag aanstaande zaterdag mee te doen. Ik wens je heel veel succes en duim voor een mooie zonnige dag.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen