arrow_drop_up arrow_drop_down
20 augustus 2017 

Waarom kiezen voor een Keurmerkstylist Vastgoed?

Als je plannen hebt je huis te gaan verkopen, dan heb je vast wel over de mogelijkheid gedacht een verkoopstylist in te schakelen. Ook nu de woningmarkt zo is aangetrokken, is het de moeite waard je huis aantrekkelijk te presenteren. Je kunt hierdoor extra kijkers trekken, waardoor de verkoop helemaal vlot verloopt. Maar ook is de kans veel groter dat je hierdoor de vraagprijs ontvangt en je niet tot nauwelijks hoeft te onderhandelen over de verkoopprijs.

Verkoopstyling is in Nederland zo langzamerhand een vast onderdeel geworden van het verkoopproces van een woning. Voor steeds meer kopers is het lastig door ‘een rommelig’ huis heen te kijken. Bovendien trek je alleen kijkers op internet als je woning daar aantrekkelijk gepresenteerd wordt. Een rommelig, vol of ‘druk’ huis is voor kopers niet aangenaam om naar te kijken. Een verkoopstylist weet precies hoe jouw huis aantrekkelijk gepresenteerd kan worden.

Stap 1: Realiseer je dat een verkoopstylist wat anders doet dan een interieurstylist.

De belangrijkste verschillen tussen verkoop- en interieurstyling zijn:

 • De doelgroep
  Een verkoopstyliste maakt jouw huis aantrekkelijk voor een zo groot mogelijke groep potentiële kopers en houdt daarbij geen rekening met jouw smaak. Een interieurstyliste zal de inrichting van jouw huis volledig op jouw smaak en wensen afstemmen.
 • De duur van de styling en het resultaat
  Verkoopstyling is een snelle restyling, het liefst voor een zo kort mogelijke periode. Zodra jouw huis is verkocht, kan het door de nieuwe bewoner naar eigen smaak worden ingericht. Interieurstyling duurt veel langer en heeft juist een tijdloos karakter.
 • Hergebruik van meubels
  Verkoopstylisten werken zoveel mogelijk met bestaand meubilair en voegen daar eventueel een paar nieuwe accessoires aan toe voor een ‘frisse look’. Interieurstylisten gaan juist op zoek naar nieuwe meubels en woonaccessoires om de gewenste stijl van de bewoners neer te zetten.
 • Kosten
  Uit bovenstaande volgt dan gelijk een ander groot verschil en dat is het kostenaspect. Verkoopstylisten werken met een zeer beperkt budget, zodat de investering relatief laag blijft.

Stap 2: Selecteer op basis van een keurmerk

Waar vind je nu die goede verkoopstylist die jou kan helpen veel kijkers te trekken en je huis sneller te verkopen? Want je wilt geen ‘huisvrouw die als hobby leuk met kussentjes kan schuiven’, of die na een middag shoppen ‘gezellige accessoires meeneemt om je huis een beetje op te fleuren’. Je wilt resultaat boeken, namelijk je huis snel en voor de beste prijs verkopen!

keurmerkstylist vastgoedKeurmerkstylist.nl is om die reden een aantal jaren geleden opgericht. Dat is een onafhankelijk keurmerk voor vastgoed– en interieurstylisten.

Stylisten met dit keurmerk:

 • hebben minimaal 2 jaar werkervaring
 • hebben actuele vakkennis
 • hanteren een deskundige werkwijze

Bij een Vastgoed Keurmerkstylist draait het om kwaliteit, creativiteit en professionaliteit. Zij heeft kennis van zaken en liefde voor het vak, wat originele oplossingen en tevreden klanten oplevert. Het keurmerk is ideaal voor particulieren en bedrijven die gegarandeerd met de beste stylisten willen werken.

Keurmerkstylisten zijn specialisten die serieus met hun vak omgaan, 100% van hun tijd daarin steken en bewezen hebben dat ze tot de ‘top’ van Nederland behoren. Je vindt hier geen ‘part-timers’ die verkoopstyling als een leuke hobby zien, waar ze gezellig met kussentjes kunnen schuiven. Wil je geen risico lopen? Dan vind je op keurmerkstylist.nl altijd een betrouwbare en professionele vastgoedstylist.

Maar ook met mij kun je rechtstreeks contact opnemen! Sinds 27 mei 2014 ben ik Vastgoed Keurmerkstylist. Wil je weten hoe ik je kan helpen je huis sneller te verkopen? Neem contact met mij op!

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen