arrow_drop_up arrow_drop_down
27 juli 2020 

Kopers op slag verliefd op jouw huis?

Rood. De kleur van de liefde. Hoe heerlijk zou het zijn als potentiële kopers verliefd op jouw huis worden? Bij de entree als een blok voor jouw huis vallen? Kleuren roepen emoties op. Rood kan je helpen je huis zo aantrekkelijk te presenteren dat het binnen no-time is verkocht!

Rood is een ‘warme’ kleur die zorgt voor sfeer en gezelligheid in huis. Maar rood is ook een intense kleur die veel energie heeft. Rood komt op je af en roept emoties bij je op. Vandaar ook dat rood een ‘moeilijke’ kleur is waar je zorgvuldig mee om moet gaan als je snel je huis wilt verkopen.

Onderstaande tips zorgen ervoor dat je ook met rood je huis super aantrekkelijk presenteert. Een kleur die potentiële kopers verleidt. Hen vlinders in hun buik geeft. Hen verliefd laat worden op jouw huis!

1. Combineer rood met neutrale tinten

Zorg ervoor dat rood een accentkleur blijft die de boel opfrist. Voorkom dat rood de overhand krijgt, waardoor een ruimte onrustig of vol overkomt. Rood is perfect om ‘saaie’ ruimtes op te frissen. Ook voor woningfotografie werkt rood prima. Een rustige wit/grijze kamer kan superstrak zijn. Maar is je de doelgroep wat jonger of wil je een kinderslaapkamer aantrekkelijk stylen, gebruik dan rode accentkleuren. Juist in combinatie met neutrale tinten, zoals grijs, zwart, wit en bruin, werkt rood perfect.

2. Eén rode muur mag best

Als de rest van de muren lekker licht en wit zijn, dan is één rode muur helemaal niet erg. Vooral niet als deze tint subtiel terugkomt in de rest van je interieur. Let er wel op dat de rode muur je ruimte niet kleiner of donkerder maakt. Als er voldoende licht opvalt en de aangrenzende muren wit zijn, dan kan een rode muur heel aantrekkelijk zijn. Vooral in een strak en modern interieur waar veel zwarte en witte tinten aanwezig zijn, zorgt rood voor sfeer en warmte.

rood verkoopstyling keuken

3. Pas rood toe waar het hoort

Op sommige plekken is kleur überhaupt een taboe. Bijvoorbeeld het plafond. Een rood plafond in een ‘standaard’ nieuwbouw huis is echt not done. Maar heb je een monumentaal pand met een hoog balkenplafond? Dan is een ossenbloedrood plafond juist super chique. Het is een kleur die past bij het type huis en die ook nog eens die karakteristieke elementen accentueert. Let wel op dat je precies de juiste tint rood daarvoor gebruikt.

rood plafond verkoopstyling

4. Vermijd andere primaire kleuren

Rood is een van de drie primaire kleuren, naast geel en blauw. Verschillende primaire kleuren in één ruimte zorgen voor veel ‘onrust’. Vandaar dat bij verkoopstyling geldt dat je maar één kleur als accentkleur in een ruimte mag gebruiken. Is dat rood, let er dan op dat je heel spaarzaam, en het liefst niet, omgaat met accessoires die geel of blauw bevatten.

Op mijn Pinterest-bord vind je voorbeelden van rood in je interieur. Ga je je huis verkopen en heb je veel rood in huis? Check dan de voorbeelden op dit bord. Het geeft je een goed idee, hoe je huis ook met rood super aantrekkelijk kan stylen voor potentiële kopers. Wie weet worden ze in één klap verliefd op jouw huis!

rood verkoopstyling

 

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Bart
Door

Bart

op 24 December 2016

Beste Liesbeth, Ik ben wel benieuwd of de verf ook als ossenbloedrood verkocht wordt of onder welke andere naam en van welke verfmerk het komt? Het is een prachtige kleur! Bij voorbaat dank!

Liesbeth Oldeman
Door

Liesbeth Oldeman

op 27 December 2016

Beste Bart, Ossenbloedrode verf heeft als kleurcode RAL 3009 en is dus gewoon leverbaar via bouwmarkten en speciaalzaken. Je kunt 'm laten mengen in verschillende verfmerken. Groeten, Liesbeth

Reactie plaatsen