Page content

Taxatie

Een taxatie is een waardebepaling van een onroerend goed, bijvoorbeeld van een koophuis. Als je een hypotheek af wilt sluiten, zal een bank of verzekeraar hier altijd om vragen.

Waneer is een taxatie nodig?

Een taxatie is nodig op het moment dat je een huis of woning gaat kopen of verkopen. Hypotheekverstrekkers vragen een taxatie omdat zij de woning als onderpand nemen en zij niet meer hypotheek verstrekken dan het pand waard is.

Ook zonder hypotheek is een taxatie verstandig, zodat je je als koper je niet in de vingers snijd. Je wilt tenslotte een reële prijs betalen en zeker niet veel te veel.

Wie voert een taxatie uit?

Een taxatie wordt meestal uitgevoerd door een makelaar die daarvoor is opgeleid. Als je ‘makelaar/taxateur’ ziet staan, weet je dat deze makelaar ook taxaties doet.
Maar er zijn taxateurs die zich alleen maar met waardebepalingen van onroerend goed bezig houden en niet met de andere onderdelen van de makelaardij. Zij worden over het algemeen ingezet door de internetmakelaars.

  Comment Section

  4 reacties op “Taxatie


  Door Vincent op 20 juni 2018

  Een taxatie is altijd belangrijk om uit te voeren wanneer je jouw huis verkoopt, ook al heb je zelf recentelijk het huis gekocht. Er kunnen in de tussentijd verbouwingen of renovaties zijn geweest die je huis meer waard maken. Je kan soms meer vragen voor je huis dan dat je denkt!


  Door Liesbeth Oldeman op 25 juni 2018

  Beste Vincent, in de huidige overspannen woningmarkt klopt dat laatste zeker. Nog slimmer is, voordat de taxateur langs komt, advies in te winnen van een vastgoedstylist. Zij kan slimme tips geven waardoor de waarde van een huis ook veel hoger worden.


  Door Sonja op 18 juli 2018

  Is inmeten verplicht bij het oversluiten van een hypotheek,of is een bouwtekening van je huis voldoende ?


  Door Liesbeth Oldeman op 24 juli 2018

  Beste Sonja, jouw hypotheekverstrekker zal precies aan kunnen geven wat zijn van de woning nodig hebben.

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.