Page content

Verkoopstyling wit

Verkoopstyling wit

De meeste verkopers denken dat hun huis helemaal wit moet worden geschilderd wanneer de verkoopstylist langs komt voor advies. Wit is zeker een hele belangrijke kleur die de aantrekkelijkheid van je huis voor de verkoop kan vergroten. Omdat wit ervoor zorgt dat een ruimte lichter wordt en daardoor groter lijkt. Maar een te wit huis kan ook heel koel en kil overkomen en daardoor juist weer minder aantrekkelijk. Het gaat erom de juiste balans te vinden.

Tips hoe je wit gebruikt voor de verkoopstyling van je huis

Natuurlijk licht in je kamer

Als er in jouw (woon)kamer weinig daglicht valt, dan adviseer ik je zoveel mogelijk muren wit te schilderen. Het beste effect creëer je met spierwit, dat reflecteert het meest licht. Een lichte woonkamer geeft kijkers een veel beter gevoel dan een donkere kamer. Licht stemt mensen vrolijk.
Gebroken wit, lichtgrijs en beige zijn lichte kleuren. Deze tinten absorberen veel meer licht dan echt wit, waardoor een ruimte toch niet zo licht wordt als je zou willen.

Kleur in je kamer

Veel kleur geeft kijkers een onrustig gevoel. Het maakt kamers kleiner en rommeliger. Vandaar dat wit ideaal is om ‘rust’ in je huis te brengen. Maar maak het niet te saai. Je wilt kopers verleiden en juist kleur kan daar een grote rol in spelen. Kleuren roepen emoties op.
Kies voor veilig en houdt het bij 1 accentkleur per ruimte. Voeg die accentkleur niet toe door middel van een fel gekleurde muur. Beter is om te werken met (kleine) woonaccessoires. Eén muurtje in een bijpassende lichte, vergrijsde tint versterkt het effect zorgt voor extra sfeer.

Hoe groot is je kamer

Een kleine kamer wil je graag zo groot en ruim mogelijk presenteren. Feit is dat donkere muren een ruimte ‘kleiner’ maken en lichte muren een kamer ‘groter’. Maar dat effect zit niet alleen in het kleurgebruik van de muren. Ook de meubels bepalen voor een groot deel het gevoel van ruimte in een kamer. Witte muren zijn prima, maar zorg daarnaast altijd voor passende meubels in iedere ruimte.

50 Tinten wit

Heb je bepaald welke muren je wit wilt schilderen? Kies dan de juiste kleur wit. Een veilige keuze is RAL 9010. Dat is een ‘warme’ wit, die in Nederlandse huizen veel wordt toegepast. Heb je een zonnige kamer die in de zomer snel (te) warm wordt? Dan is een koelere of spierwit ook prima.

Meer inspiratie vind je op mijn Pinterestbord ‘Verkoopstyling wit‘.

verkoopstyling wit

Pinterest bord ‘Verkoopstyling wit”

Comment Section

0 reacties op “Verkoopstyling wit

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.