Page content

Depersonaliseren voor de verkoop

Depersonaliseren is een term die vastgoedstylisten, ook wel verkoopstylisten genaamd, gebruiken om een woning voor de verkoop te ontdoen van persoonlijke spullen van een bewoner. Populair gezegd: “de ‘t’ wordt uit een thuis gehaald”.

Verwijderen van persoonlijke elementen

Een woning voor de verkoop is namelijk aantrekkelijker voor kopers als er nauwelijks tot geen persoonlijke spullen van de eigenaar in de woning aanwezig zijn. Met persoonlijke spullen kun je denken aan foto’s van familieleden, canvas doeken waarop de kinderen groot staan afgebeeld, een vitrine vol met een verzameling van het een of ander, medailles en certificaten van de huiseigenaar, kindertekeningen, volle prikborden, etc. etc. In principe is ieder meubel of woonaccessoires natuurlijk ‘persoonlijk’ bezit.

Psychologische drempel verlagen

Maar het gaat om de uitstraling en de afleiding van het object of meubel. Typische persoonlijke accessoires kunnen de psychologische de drempel verhogen voor een potentiële koper om een woning goed te bezichtigen. Het weerhoudt de kijker ervan zichzelf te zien wonen in de woning wanneer die te persoonlijk is ingericht. Ook kan een bezichtiging hierdoor voelen als een schending van de privacy waardoor een kijker zich niet vrij voelt de woning goed te bekijken.

    Comment Section

    0 reacties op “Depersonaliseren voor de verkoop

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.