Page content

Verschillende soorten vastgoedstyling

Elk pand of huis dat verkocht moet worden heeft baat bij vastgoedstyling, ook wel verkoopstyling genoemd. In veel gevallen zal een paar kleine ingrepen al voldoende zijn om tot een goed resultaat te komen. Het opfrissen van het schilderwerk, achterstallig onderhoud wegwerken en flink opruimen zorgen meteen al voor een betere indruk.

Vervolgens gaat een vastgoedstylist aan de slag met de inrichting van de woning. Met behulp van meubels en woonaccessoires creëert zij het ideale plaatje voor de gewenste doelgroep. Niet iedere woning heeft dezelfde aanpak nodig.

Verschillende soorten vastgoedstyling voor verschillende soorten huizen

Woningen die al een toegankelijke en moderne uitstraling hebben

Het interieur heeft weinig nodig, hooguit hier en daar opfrissen, opruimen en klusjes afmaken. De vastgoedstylist checkt of alle meubels op een logische plek staan, de ruimtes voldoende licht zijn en de kleuren in balans.

Gedateerde (jaren 70) woningen

Als naast de woning ook de meubels gedateerd zijn, kan meubelverhuur een oplossing zijn in combinatie met het ‘opfrissen’ van de woning door gericht dingen op te knappen. Soms is een digitale restyling een goedkopere of efficiëntere oplossing, omdat een complete verbouwing veel tijd of geld kan kosten.

Bedrijfspanden

Ook bedrijven willen graag weten wat er met een ruimte mogelijk is. Er wordt naar dezelfde onderdelen gekeken als bij woningen, maar de doelgroep en de functie van het interieur zijn duidelijk anders.

Nieuwbouwwoningen

Vaak wordt één van de nieuwbouwwoning als showwoning of modelwoning ingericht, zodat kopers kunnen ervaren hoe het huis er uit komt te zien als het eenmaal klaar is. Met een ingerichte showwoning geef je een koper meer een ‘thuis’gevoel. Voor de meubilering kunnen echte of kartonnen meubels worden gebruikt.

Leegstaande woningen

Voor een koper is een leegstaande woning lastig in te schatten qua grootte en hoeveelheid ruimte. Een leegstaande woning lijkt altijd kleiner dan een gemeubileerde woning. Deze woningen zijn hierdoor moeilijker verkoopbaar. Met vastgoedstyling in combinatie met meubelverhuur (karton of echte meubels) laat je veel beter de potentie van een woning zien en wordt die aantrekkelijker gevonden door kopers.

vastgoedstyling

leegstaande woning gemeubileerd met kartonnen meubels

    Comment Section

    0 reacties op “Verschillende soorten vastgoedstyling

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.