Page content

Professionele woningfotografie, een slimme investering!

Je verkoopt toch niet je bank? Een vraag die ik vaak stel aan verkopers wanneer ze twijfelen om te investeren in professionele fotografie. Je wilt je duurste bezit verkopen. Dan neem je toch niet het risico dat je woning er onaantrekkelijk op foto’s uitziet? Met een ‘strakke’ fotoreportage trek je veel meer kijkers. Je verdient die investering zo terug!

Ik kom nogal wat verkopers tegen die, verblind door de liefde voor hun eigen huis, beweren dat de presentatie van hun woning voor de verkoop niet zo belangrijk is. Dat hun woning zich zelf wel verkoopt. Hun woning ziet er immers prachtig uit. Ze hebben er zelf jarenlang heerlijk gewoond en keurig bijgehouden. Investeren in de presentatie is echt weggegooid geld.

Totdat hun zelfgemaakte foto’s op Funda verschijnen. In eerste instantie is er nog niets aan de hand. Maar als kijkers uitblijven en kennissen voorzichtig aangeven dat hun woning er in het echt veel beter uitziet dan op de foto’s. Dan begint voorzichtig aan het besef door te dringen dat het plaatsen van mooie foto’s toch wel slim is. Dat foto’s die smoelen potentiële kopers sneller verleiden een bezichtiging aan te vragen.

Zelf mooie foto’s maken is lastig. De ene keer is het te donker in huis. De andere keer schijnt de zon te fel de kamer in. En de fotocamera goed recht houden is ook geen makkie. Ik weet het, Nederland is het land van de doe-het-zelfers. Daar ben ik zelf ook een grote fan van. Maar er zijn grenzen. Dit is er één. Het kost je en heel veel tijd en veel geld (voor de juiste apparatuur) om zelf mooie foto’s te maken van je huis. Investeren in een professionele fotograaf is veel goedkoper en je hebt veel sneller resultaat.

Heb je plannen je huis te verkopen? Bepaal goed van te voren wie de foto’s gaat maken. Accepteer geen makelaar die zelf foto’s maakt. Kies een makelaar uit waarvan jij de fotopresentaties aantrekkelijk vindt. Of regel zelf een woningfotograaf die professionele foto’s van jouw woning maakt.

Hier een paar voorbeelden van verkopers die je voor gingen. De foto’s in de linker kolom zijn ‘doe-het-zelf’ foto’s. De foto’s in de rechter kolom heb ik gemaakt van dezelfde ruimte. Ik denk dat onderstaande foto’s wel duidelijk maken, wat meer kijkers trekt en bovendien beter verkoopt 😉

    Comment Section

    0 reacties op “Professionele woningfotografie, een slimme investering!

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.