arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Liesbeth Oldeman van LO studio

Presenteren doet begeren!

750+

Woningpresentaties

7

Jaren ervaring

100%

gedreven

Mijn missie is van jouw thuis.... het droomhuis van kopers te maken!

Jouw huis te laten stralen met relatief eenvoudige ingrepen is de uitdaging. Ik vind het heerlijk verkopers te helpen hun woning op internet en tijdens bezichtigingen er fantastisch uit te laten zien. Zodat kopers op slag verliefd worden op jouw huis.


Met behulp van verkoopstyling, full-colour plattegronden, kekke video's en prachtige woningfoto's maak ik de presentatie van jouw woning voor de verkoop compleet. Zodat je snel en voor de beste prijs je huis verkoopt!


Problemen die ik in de woningmarkt signaleer

Sommige woningen staan nog steeds te lang te koop.

Ondanks de aantrekkende woningmarkt staan er nog steeds veel woningen maandenlang zonder resultaat te koop. Puur omdat de woningpresentatie op Funda niet aantrekkelijk genoeg is, waardoor er geen tot nauwelijks bezichtigingen plaats vinden.

Prijsverlaging zorgt niet voor het gewenste resultaat

Woningen worden niet alleen op prijs verkocht. Kopers moeten verliefd worden op een woning en een goed gevoel tijdens een bezichtiging hebben. Prijsverlagingen maken niet alle woningen aantrekkelijker.

De kwaliteit van de online presentatie is beneden peil

Woningen worden tegenwoordig veel mooier op Funda gepresenteerd dan een paar jaar gelden. Woningfotografie is professioneler geworden en interieurs worden van te voren gestyled. Verkoopstyling is de basis voor aantrekkelijke woningfotografie.

Sommige woningen vallen te weinig op Funda op

Lang niet alle mogelijkheden worden door verkopers benut hun woning te presenteren op internet en Funda. Hierdoor komt de woning niet voldoende en niet op de beste wijze onder de aandacht van potentiële kopers. 

Foto's geven een vertekent beeld van de woning

Het mooiste compliment dat ik van mijn klanten krijg, is dat de foto's een goede weergave van de werkelijkheid zijn. Ik hoor regelmatig dat kopers volledig afknappen tijdens een bezichtiging, omdat de woning in het echt veel kleiner is dan gepresenteerd op Funda.

Verkopen begint op internet!

Online woningpresentatie is cruciaal!

Dankzij internet is het niveau van woningpresentaties de afgelopen jaren enorm verhoogd. Kopers accepteren geen slecht gepresenteerde woningen meer. Ze verwachten ‘gelikte’ plaatjes op Funda en kunnen niet door slechte presentaties heen kijken. Internet is een snel en visueel medium. In één klik zijn kopers weg!


De belangrijkste oorzaken waarom huizen niet aantrekkelijk worden gepresenteerd voor de verkoop

 1. (Internet)makelaars zijn niet gespecialiseerd in woningpresentaties
  Je zou verwachten dat makelaars verstand hebben van woningpresentatie. Maar woningpresentatie is een nieuw vakgebied. Vroeger was er nog geen internet, konden kopers 'er nog doorheen zien’ en was een bord in de tuin voldoende. Makelaars zijn vooral goed in de begeleiding van het aan- en verkoopproces. Zij kennen de regels voor kopers en verkopers, zijn bedreven in onderhandelen en organiseren meestal de bezichtigingen. Op welke manier een woning optimaal gepresenteerd wordt voor de verkoop, zowel offline als online, dat is niet hun specialisme.

 2. Makelaars adviseren eerder een lagere verkoopprijs in plaats van investeren in een verkoopstylist
  Voor makelaars is het lastig veel kritiek te uiten op de woning van hun klant, omdat zij hiermee het risico lopen hun klant te verliezen. Zij zien meestal wel of een woning makkelijk of moeilijk verkoopbaar is. Liever adviseren zij meteen in te zetten op een lage verkoopprijs in plaats van het inhuren van een verkoopstylist, waarmee de kans op een succesvolle verkoop (voor een hogere prijs) juist wordt vergroot.

 3. Verkopers kunnen niet door de ogen van kopers naar hun eigen huis kijken
  Zelf heb ik dit probleem ook ervaren. Het is de grootste valkuil van huiseigenaren. Het niet objectief naar je eigen huis en interieur kunnen kijken. Je ziet niet goed wat wel en niet aantrekkelijk is voor kopers en hoe vol je eigen huis eigenlijk is, omdat je er zo gewend aan bent.
  Een professionele verkoopstylist bekijkt jouw huis professioneel en objectief. Zij ziet in een oogopslag wat ‘goed’ en ‘fout is in jouw huis en op welke manier je dat eenvoudig kunt oplossen.

 4. Een woningfotograaf is nog geen verkoopstylist
  Veel makelaars werken samen met ‘professionele fotografen’. Maar een professionele fotograaf staat nog niet garant voor een aantrekkelijke woningpresentatie. Eerst zal de woning aantrekkelijk gestyled moeten worden. Daarna kunnen er pas 'gelikte' plaatjes van worden gemaakt. Maar ook alleen als de fotograaf gevoel voor verkoopstyling heeft. Ook daar zie ik het vaak nog mis gaan.

 5. Je hebt expertise nodig voor een aantrekkelijke presentatie
  Opruimen en opknappen is niet hetzelfde als verkoopstyling. Ik kom vaak bij verkopers thuis die denken dat ze klaar zijn voor de verkoop als hun woning netjes opgeruimd is. Maar let op! Een huis dat netjes is, is niet altijd aantrekkelijk voor een koper. Een verkoopstylist gaat nog een stap verder. Zij kijkt naar kleuren, lichtinval, focuspunten, functies, etc. Daarmee zorgt zij ervoor dat een woning aantrekkelijk en uitnodigend wordt voor kopers. Daarmee verleidt zij kijkers tot de koop van jouw huis!

 6. Woningen worden te snel op internet geplaatst voor de verkoop
  Haastige spoed is zelden goed. Ik zie regelmatig dat huiseigenaren en makelaars haast hebben en een woning te snel op internet te koop zetten. Pas op! De eerste indruk is goud waard. Huizen die nieuw op Funda worden geplaatst, trekken de meeste aandacht. Nieuwe woningen worden de eerste paar weken het meest online bekeken. Een onaantrekkelijke hoofdfoto, bijvoorbeeld omdat het regende toen de fotograaf langs kwam, is funest. Kijkers klikken meteen door naar een ander huis waar ze wel blij van worden.

Liesbeth Oldeman: Presenteren doet begeren

In 2011 heb ik LO studio opgericht. Destijds uit pure frustratie dat woningen zo slecht werden gepresenteerd en ik vanuit mijn studie en werkervaring weet hoe belangrijk het is om 'producten' goed te presenteren. 


De afgelopen jaren ben ik doorgegroeid naar Keurmerk niveau en ben ik expert in woningpresentaties geworden. Het is ontzettend dankbaar werk om verkopers te helpen hun woning te laten stralen en fantastische te preseneren voor de verkoop. Zeker als ze daarmee snel door kunnen stromen naar hun nieuwe droomhuis.


Ondertussen ben ik docent aan de Vastgoedstyling Opleiding en leid ik verkoopstylisten op in het supermooie vakgebied van woningpresentaties.


Liesbeth in de media

AD maart 2017

Elsevier januari 2015

Dagblad van het Noorden

Als je kiest voor LO studio

Is de presentatie van jouw huis van de hoogste kwaliteit

Woningpresentatie is essentieel in een succesvolle verkoop. Laat de kwaliteit niet afhangen van de makelaar die je voor de verkoop van je huis inschakelt. Bij LO studio weet je zeker wie (namelijk ik) bij jou langs komt voor verkoopstyling, woningfotografie, meubelverhuur, plattegronden en ga zo maar verder 😉

Krijg je advies van een ir. Keurmerkstylist Vastgoed

Als Keurmerk Vastgoedstylist behoor ik sinds 2014 tot de top van Nederland. In 1993 ben ik aan de TU in Delft afgestudeerd als industrieel ontwerper. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen afgerond op het gebied van vastgoedpresentatie, interieurstyling en woningfotografie. Sinds 2016 ben ik docent aan de Vastgoedstyling Opleiding.

Scoort jouw huis op Funda

In meer dan 90% van de gevallen vindt de 1e indruk van jouw huis op Funda plaats. Ik help je om daar zoveel mogelijk kijkers te trekken en goed gevonden te worden.
Sinds 1998 ben ik al online actief. Eerst met een internetwinkel, vervolgens als internet consultant. Nu combineer ik internetmarketing met woningpresentaties.

Ik help je graag je huis super aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zodat je moeiteloos veel kijkers trekt en jij je huis snel en voor de beste prijs verkoopt!

ir. Liesbeth Oldeman
Specialist in Woningpresentaties