arrow_drop_up arrow_drop_down
De verkoopstyliste kan goochelen!
27 februari 2020 

De verkoopstyliste kan goochelen!

Tegen klanten zeg ik regelmatig, “ik kan heel goed goochelen maar helaas niet toveren”. Goochelen is het uitvoeren van trucjes, toveren is fictie. 

Verkoopstyling heeft alles te maken met het creëren van illusies. Niet voor niets het verkoopstyling in Amerika ‘home staging’. Verkoopstyling gaat verder dan opruimen en schoonmaken. Pas als alle defecten zijn gerepareerd, het hele huis is schoongemaakt en is opgeruimd, dan vindt de ‘magie’ van de verkoopstyliste plaats. Zij zorgt ervoor dat jouw woning optimaal en aantrekkelijk gepresenteerd wordt. Zij kan aan kopers laten zien wat de potentie van een woning is.

De verkoopstyliste ziet in één oogopslag hoe een ruimte lichter, groter, sfeervoller en aantrekkelijker gemaakt kan worden. Zij weet precies op welke manier de aandacht van kijkers naar de pluspunten getrokken kan worden. Zij stylet jouw huis zodanig, dat het het droomhuis van een koper wordt.

Net zoals een echte goochelaar kent zij die trucjes die dat allemaal voor elkaar krijgen. Haar trukendoos bestaat onder andere uit:

  • het schuiven met meubels zodat een woonkamer veel ruimer lijkt
  • het kiezen van de juiste kleuren zodat een kamer helemaal in balans is
  • het zorgen voor de juiste lichtinval zodat je huis lekker licht lijkt
  • het camoufleren van de minder mooie aspecten en het accentueren van de pluspunten van jouw huis met behulp van woonaccessoires
  • het creëren van extra waarde door iedere ruimte in de woning optimaal in te richten
  • het verwijderen van fysieke en emotionele drempels
  • etc, etc.

Ieder huis is uniek en iedere huis heeft weer andere trucjes nodig om aantrekkelijk te worden voor de juiste doelgroep. Als jij je huis voor de verkoop helemaal hebt opgeruimd, dan kan de verkoopstyliste aan de slag. Nieuwsgierig naar mijn trukendoos? Ik bied verschillende verkoopstyling-diensten aan, waarbij ik jouw thuis ‘omtover’ tot een super aantrekkelijk huis, zodat die voor de beste prijs wordt verkocht.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen