arrow_drop_up arrow_drop_down
1 augustus 2019 

Hogere verkoopprijs? Verleid de makelaar!

Misschien verwacht je het niet, maar ook makelaars zijn gevoelig voor verkoopstyling. Als jouw huis er super aantrekkelijk uitziet voor de verkoop, is een makelaar sneller geneigd jouw woning voor een hogere prijs in de markt te zetten. Waarom? Omdat hij/zij ook ziet dat jouw huis beter verkoopt dan een woning die er niet zo strak uitziet. De grootste groep huizenkopers is op zoek naar ‘kant-en-klare’ huizen. Woningen waar niet heel veel aan gedaan hoeft te worden. Instap-klare huizen, dat is het toverwoord.

Jouw makelaar weet dat! Een goede makelaar ‘ziet’ meteen, op het moment dat die jouw huis instapt, of die goed in de markt ligt. Lokale makelaars kennen de woningmarkt in jouw regio goed, zij kunnen exact de ‘moeilijke’ en de ‘makkelijke’ huizen van elkaar onderscheiden. Aan jou daarom de uitdaging om de makelaar, op het moment dat die jouw huis binnenstapt, te laten zien dat jij zo’n ‘makkelijk’ huis hebt.

Mijn belangrijkste advies aan verkopers is daarom ook altijd…..

Schakel eerst een verkoopstyliste in en nodig daarna de makelaar pas uit!

Misschien verwacht je van de makelaar dat hij/zij jou goed advies zal geven op welke manier jij je huis kunt presenteren. Er bestaan zeker makelaars die dat heel goed kunnen. Het liefst door een verkoopstyliste langs te sturen voordat jouw huis in de verkoop gaat. Maar er zijn nog steeds makelaars die je zelf wat tips geven.

En daar ontstaat een spanningsveld!

Een makelaar is op zoek naar klanten. Naar verkopers die hun woning via haar/hem willen verkopen. Verkopers verwachten op hun beurt dat de makelaar er alles aan zal doen de woning snel en voor de juiste prijs te verkopen. Ze verwachten van hem/haar niet te veel kritiek op hun woning, dan bestaat de kans dat een verkoper op zoek gaat naar een makelaar die minder kritiek op de woning heeft en enthousiast met de verkoop aan de slag gaat.

Maar juist die kritische blik op jouw woning is zo waardevol. Misschien ook wel een beetje pijnlijk, omdat je van mening bent dat je in een prachtig huis woont. Het doel heiligt de middelen. Wil je de beste (hoge) verkoopprijs? Schakel dan en kritische verkoopstylist in die je ongezouten de waarheid zegt en je voorziet van adviezen waarmee van jouw mooie thuis een prachtig huis voor de verkoop maakt.

En met zo’n prachtig huis voor de verkoop, daar verleid je de makelaar weer mee tot een hogere verkoopprijs!

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen