arrow_drop_up arrow_drop_down
19 januari 2019 

3 Tips voor een aantrekkelijke slaapkamer voor de verkoop

De kwaliteit van de woningpresentaties is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Woonkamers zijn netjes opgeruimd en professionele fotografen worden ingehuurd alle ruimtes goed in beeld die brengen. Alle ruimtes dus, want ook de slaapkamers zijn een belangrijk onderdeel van een woning. En bij dat laatste gaat er nog wel eens wat mis.

Hoe vaak zie ik niet prachtige woningen, met moderne keukens, strakke badkamers en dan slaapkamers die waardeloos worden gepresenteerd. Slaapkamers met beddengoed wat een beetje recht is gelegd, geblurde foto’s boven het hoofdeinde, rommeltjes op de nachtkastjes, sfeerloos en ‘kaal’.

Zo zonde als je zo veel energie hebt gestoken in het presenteren van jouw mooie huis voor de verkoop.

Iedere kreuk in het beddengoed en bobbels onder het dekbed is zichtbaar op de foto en staat slordig.

Om ervoor te zorgen dat kijkers niet afknappen op de online presentatie van je woning, heb ik een aantal tip waarmee je jouw master bedroom snel omtovert tot een aantrekkelijke en sfeervolle slaapkamer.

1. Ruim je slaapkamer op

Klinkt logisch misschien, maar met opruimen, bedoel ik alles opruimen. Dus kleding in de kasten. Als deze kasten inbouwkasten zijn, die achter blijven bij de verkoop, dan dien je ze ook netjes in te ruimen omdat kopers hierin mogen kijken tijdens een bezichtiging.

Naast kleding, dien je ook al je persoonlijke spullen op te ruimen (sierraden, brillen, medicijnen, knuffels, en wat je nog meer in je slaapkamer hebt liggen). Verwijder ook foto’s van jezelf en je familie. Dit maakt het straks voor kijkers makkelijker om de slaapkamer te betreden. Juist omdat een slaapkamer zo’n prive-domein is, wil je het potentiële kopers makkelijker en plezieriger maken ook deze kamer te bekijken, zonder zich bezwaart te voelen.

Zorg voor een hotel-look

2. Maak je bed superstrak op

Een slordig opgemaakt bed, ziet er op foto’s zeer onappetijtelijk uit. Als je je bed gaat opmaken, houd dan een hotelkamer in gedachten. Daar heb je niet het idee dat iemand anders die nacht eerder in dat bed heeft geslapen. Dat gevoel moet jouw bed ook uitstralen. Op foto’s zie je bovendien iedere kreuk of vouw in je beddengoed. Strijken dus! 😉

Let daarbij op dat je beddengoed qua kleur past bij de rest van je kamer.

Mooie turkoise accenten die passen bij de rest van de slaapkamer.

3. Style je slaapkamer af met textiel

Nadat je alles hebt opgeruimd en je bed strak hebt opgemaakt, begint de styling. Stylen in je slaapkamer doe je vooral met textiel. Beddenspreien en kussentjes zijn de ideale woonaccessoires om snel en eenvoudig sfeer te creëren in een slaapkamer. Gebruik kleuren die matchen bij de gordijnen, de vloer, etc.

Heb je een hele donkere vloer in de slaapkamer? Gebruik dan lichte spreien en beddengoed, zodat de ruimte lichter en groter lijkt. 

verkoopstyling slaapkamer

Wanneer je en dikke mooie sprei over je voeteneind legt, hoef je niet veel te strijken 😉

 

Heb je je best gedaan je woning helemaal ‘strak’ te trekken voor de verkoop, zorg dan dat je een fotograaf inschakelt die verstand heeft van verkoopstyling. Die ziet wanneer beddengoed niet helemaal recht ligt. Die nog even, speciaal voor de foto, wat schuift in je slaapkamer, zodat deze er sfeervol en aantrekkelijk op de foto komt.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen