Page content

Hoe vindt een bezichtiging in je huis voor de verkoop plaats

Een bezichtiging is het bekijken van een huis door een potentiële koper, die interesse heeft in de woning. In de meeste gevallen koop je geen huis van een papiertje, je zult er zelf heen moeten gaan om sfeer te proeven en het van dichtbij te bekijken. Dat doe je door een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Een afspraak maken loopt via de makelaar of via de verkoper zelf. Je wordt dan ook door de makelaar of de eigenaar rondgeleid. Maar het kan zijn dat een gastheer of gastvrouw (vaak een vastgoedstylist) de bezichtiging regelt.

Heb je een bezichtiging met een makelaar? Dan is de verkoper er waarschijnlijk niet bij. Maar hij is niet verplicht om weg te blijven tijdens de afspraak.

Zelf een bezichtiging doen

Als je een internetmakelaar hebt ingeschakeld of zelf je huis verkoopt, leid je als verkoper zelf de potentiële kopers rond. Maar ook als je een lokale makelaar hebt, kan het zijn dat je zelf een keer mensen ontvangt, bijvoorbeeld bij een Open Huis.

Ontvang mensen vriendelijk en rustig. Geef de potentiële kopers de tijd om het huis te bekijken en in zich op te nemen. Ga niet in discussie als je hoort dat zij de badkamer klein vinden en jij dat helemaal niet vindt. Het hoeft niet te betekenen dat zij dan het huis niet willen kopen.

Ontvang kijkers, op het moment dat ze jouw huis betreden, hartelijk. Voorkom vieze geuren, een hal waar je struikelt over de rondslingerende jassen en schoenen. Geen huisdieren die kijkers enthousiast begroeten met geblaf of gemiauw. Verwijder alle fysieke en emotionele drempels en laat kijkers zich meteen thuis voelen in jouw huis.

Geef bij het afscheid in ieder geval een verkoopbrochure mee, zodat de kopers het thuis nog eens na kunnen kijken en geef aan dat zij voor een tweede bezichtiging welkom zijn.

Bel na & evalueer bezichtigingen

Zorg dat jij of je makelaar altijd de gegevens van een kijker noteert. Het is verstandig na een paar dagen de kijker te bellen om te checken of hij/zij geïnteresseerd is in een tweede bezichtiging of zelfs al een bod wil plaatsen. 
Geen interesse meer? Dan is het ook belangrijk om te weten waarom men niet kiest voor jouw huis. Dat geeft jou input voor eventuele verbeteringen van je huis of de presentatie van je huis op Funda.

Comment Section

0 reacties op “Hoe vindt een bezichtiging in je huis voor de verkoop plaats

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.