Page content

Keurmerkstylist

Keurmerkstylist

Een keurmerkstylist is een stylist die minimaal 2 jaar werkervaring heeft, deskundig en professioneel is en door een onafhankelijke beoordelingscommissie op vakkennis, vaardigheden en kwaliteit getoetst is. De naam van de stylist die slaagt, wordt opgenomen in een register en hij of zij mag het keurmerk voeren.

Wat betekent het keurmerk voor stylisten?

In feite kan iedereen zich stylist noemen. Voor de een is het een hobby voor de ander een serieus vak. Voor consumenten en bedrijven is het lastig om het verschil in kwaliteit te zien. Vandaar dat in 2012 het keurmerk voor interieur- en vastgoedstylisten is opgericht. Hiermee kunnen stylisten die professioneel met hun vak omgaan en voldoen aan de gestelde criteria hun kwaliteiten duidelijk communiceren. Zo is het voor iedereen in één oogopslag duidelijk of de stylist een echte professional is.

Het keurmerk bestaat uit de volgende commissies

 • Keurmerkcommissie
  Een onafhankelijke commissie bestaande uit zeer ervaren interieur- en vastgoedstylisten ziet toe op een correcte naleving door de beoordelaars die het werk van de keurmerkkandidaten beoordelen.
 • Commissie van toezicht
  Deze Commissie ziet er op toe dat het keurmerk en betrokken personen en commissies goed functioneren.
 • Beoordelingscommissie
  Deze leden zijn onafhankelijke deskundigen uit de woon- en vastgoedbranche, nauwkeurig geselecteerd om het werk van de keurmerkkandidaten te beoordelen. Zij zijn werkzaam (geweest) in de onroerend goed- of interieurbranche, hebben affiniteit met het beroep van stylist, zijn op de hoogte van het verschil in stylingdisciplines en hebben de kennis en expertise om het werk van stylisten aan de hand van de vereiste competenties te toetsen.

Interieur en vastgoed

Aangezien er grote verschillen bestaan tussen het vakgebied van een interieurstylist en een vastgoedstylist, zijn er 2 verschillende keurmerken opgericht. Aan beide vakgebieden worden verschillende eisen gesteld en zijn er verschillende beoordelindscommissies samen gesteld.

 • Keurmerkstylist Interieur
 • Keurmerkstylist Vastgoed

Liesbeth Oldeman, eigenaresse van LO studio, is sinds 2014 Keurmerkstylist Vastgoed.

Overzicht van alle keurmerkstylisten

Op de website van Keurmerkstylist (www.keurmerkstylist.nl) vind je alle aangesloten stylisten. Zowel de interieur- als de vastgoedstylisten. Deze stylisten behoren tot de top van Nederland en dienen voor het behouden van hun keurmerk ook jaarlijks hun punten te behalen.

Voor wie?

Alle interieur- en vastgoedstylisten die het werkzaam zijn, in loondienst of als zelfstandige, kunnen opgaan voor het keurmerk. Een van de eisen is dat je minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring moet hebben. Alle criteria waaraan stylisten verder moeten voldoen, staan op de website van Keurmerkstylist vermeld.

Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed

keurmerkstylist vastgoed

Het logo van Keurmerkstylist Vastgoed mag alleen door keurmerkstylisten gebruikt worden.

In 2014 bhaalde Liesbeth van LO studio het keurmerk en mag sindsdien ook het logo van Keurmerkstylist op haar website plaatsen.

Interessante blogs:

Comment Section

0 reacties op “Keurmerkstylist

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.