Page content

Woningpresentatie

Woningpresentatie

Woningpresentatie is de presentatie van een woning voor de verkoop. De kunst is om een woning zo aantrekkelijk mogelijk te tonen aan potentiële kopers, zodat een woning snel en voor de beste prijs wordt verkocht. Woningpresentatie bestaat deels uit een voorbereidende fase en een fase waarin de woning werkelijk te koop wordt aangeboden. Hieronder staan in het kort de 4 fases van de woningpresentatie voor de verkoop beschreven:

Verkoopstrategie

Een presentatie van een woning start met een verkoopstrategie waarin een concurrentie onderzoek plaats vindt, de doelgroep van de woning wordt bepaald, de min- en pluspunten van een woning op een rijtje worden gezet en de verkoopprijs wordt bepaald.

Vastgoedstyling

De tweede stap is om ervoor te zorgen dat de woning zelf verkoopklaar wordt gemaakt. Met behulp van vastgoedstyling, ook wel verkoopstyling genoemd, zorgt een vastgoedstylist ervoor dat een woning voor de juiste doelgroep aantrekkelijk wordt gepresenteerd.

Presentatie op internet

Vervolgens wordt een woning op internet op een woningsite, in de meeste gevallen op Funda, te koop aangeboden. Voor een basis plaatsing op Funda dienen de volgende onderdelen te worden aangeleverd:

Afhankelijk van de concurrentie en de positionering van de woning kan extra aandacht voor de woning worden gecreëerd met behulp van:

Ook kan je op Funda tegen betaling jouw woning extra laten opvallen.

Bezichtiging en Open Huis

Op het moment dat de woning officieel te koop staat, kunnen bezichtigingen door potentiële kopers worden aangevraagd. In de meeste gevallen zal de verkoper zelf of een makelaar deze bezichtiging verzorgen.

De eerste paar weken dat een woning in de verkoop staat, is de belangrijkste periode. Vinden er op dat moment niet of nauwelijks bezichtigingen plaats, dan is het verstandig de woningpresentatie te evalueren. Het is slim om dit met een onafhankelijke specialist in woningpresentaties te doen. Hij/zij loopt met jou de bovenstaande stappen door om te bepalen of een woning op de juiste manier en voor de juiste doelgroep wordt gepresenteerd. En daarnaast hoe goed jouw woning wordt gevonden op Funda.

 

Comment Section

0 reacties op “Woningpresentatie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.