Page content

Plattegrond

Een plattegrond is een tekening op maat die exact laat zien hoe groot je huis is, hoeveel ruimtes het bevat en hoe de indeling precies is. Een potentiële koper kan in een oogopslag zien waar de badkamer ligt ten opzichte van de slaapkamer, welke vorm de verschillende kamers en ruimtes hebben en hoe groot het is.

Huizen veranderen in de loop van de tijd, door aanbouw en verbouw, waardoor de originele plattegronden niet meer kloppen. Als je je huis wilt verkopen is het prettig voor de koper als hij de huidige situatie in kan schatten.

Een plattegrond mag niet ontbreken in een professionele presentatie van een woning. Je kunt een plattegrond maken via online programma’s zoals Floorplanner. Natuurlijk zijn er ook bedrijven die dit voor je kunnen verzorgen.

De meeste verkopers hebben wel een plattegrond van hun huis in bezit. Vaak is dat een plattegrond die in de verkoopbrochure van je huis zat toen je die destijds kocht. In de meeste gevallen zal dat een zwart-wit plattegrond zijn waar ondertussen niet alle afmetingen meer van kloppen. Want staat de nieuwe uitbouw, dakkapel of doorgebroken kamer er al op?

Als je je huis gaat verkopen dan is het een vereiste dat je een plattegrond kunt presenteren die helemaal up-to-date is en goed leesbaar is. Een zwart-wit kopietje waar aantekeningen op staan of verbouwingen zijn ingetekend, zijn hele puzzels voor potentiële kopers.

Full colour plattegronden waar zelfs al meubels zijn ingetekend zijn veel makkelijker leesbaar. Bovendien ook veel plezieriger om naar te kijken. Ook hier ‘wil het oog wat’.

plattegrond huis

Voorbeeld van een duidelijk leesbare plattegrond

Funda biedt de mogelijkheid om een full colour plattegrond van jouw huis in 2D en 3D  van je huis te plaatsen.

De voordelen van een 2D/3D plattegrond op Funda

  • Maximaal beeldend resultaat tegen een zeer geringe investering
    Je kan echt super gave foto’s van je huis hebben, een plattegrond maakt pas goed duidelijk hoe groot jouw woning is en hoe die is ingedeeld. Bovendien is het laten maken van een plattegrond een schijntje in vergelijking met de kosten van de totale verkoop.
  • 3D weergave
    Plattegronden worden op Funda zowel in 2D als 3D weergegeven. Zo geef je potentiële kopers nog meer inzicht in de indeling en potentie van een woning. Niet iedereen kan goed een plattegrond lezen. Een 3D weergave maakt de indeling van jouw huis in één oogopslag veel duidelijker.
  • De woning stijgt in de ranking op Funda
    Hierdoor valt jouw huis beter op en zal eerder en vaker gevonden worden door potentiële kopers.

 

Comment Section

0 reacties op “Plattegrond

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.