Page content

Kleur in huis

Kleur in huis

Kleur zie je alleen wanneer er licht op een bepaald oppervlak of meubel valt. Zonder licht geen kleur in je huis!

Kleur is belangrijk, ook bij het verkopen van je huis. Met kleur kun je makkelijk een sfeer neerzetten en de uitstraling van je interieur compleet veranderen.  Je kunt dit bereiken door je muren schilderen of kleur toevoegen via woonaccessoires.

Kleur in je huis

Veel kleur geeft kijkers een onrustig gevoel. Het maakt kamers kleiner en rommeliger. Vandaar dat wit ook heel goed middel is om ‘rust’ in je huis te brengen. Maar maak het niet te saai. Je wilt kopers verleiden en juist kleur kan daar een grote rol in spelen. Kleuren roepen emoties op.
Kies voor veilig en houdt het bij 1 accentkleur per ruimte. Voeg die accentkleur niet toe door middel van een fel gekleurde muur. Beter is om te werken met (kleine) woonaccessoires. Eén muurtje in een bijpassende lichte, vergrijsde tint versterkt het effect zorgt voor extra sfeer.

Maar te veel, te felle, of verkeerde kleurencombinaties kunnen potentiële kopers afschrikken. De meeste mensen vinden het moeilijk om door felle kleur heen te kijken, dus als je je huis wilt verkopen, is het handig om de heftigste kleuren er uit te halen. Tegenwoordig zijn vergrijsde tinten en pasteltinten helemaal hip. Op die manier geef je wel kleur aan een woning, maar wordt het niet te overheersend.

kleur huis te koop

Kleuren uit de kleurenwaaier

Kleur kan een kamer kleiner maken

Een kleine kamer wil je graag zo groot en ruim mogelijk presenteren. Feit is dat donkere muren een ruimte ‘kleiner’ maken en lichte muren een kamer ‘groter’. Maar dat effect zit niet alleen in het kleurgebruik van de muren. Ook de meubels bepalen voor een groot deel het gevoel van ruimte in een kamer. Witte muren zijn prima, maar zorg daarnaast altijd voor passende meubels in iedere ruimte.

Het is niet nodig om meteen alles wit te maken, soms is het genoeg om één muur in een rustigere tint te schilderen. Heb je alles wit, dan kan het juist ook een steriele uitstraling geven, dus wit is niet meteen dé oplossing.

Comment Section

0 reacties op “Kleur in huis

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.