Page content

Open Huis

Een Open Huis is het open stellen van een woning om potentiële kopers op een laagdrempelige manier te trekken. De datum en tijd worden bepaald door de verkoper of de organiserende makelaar. Op de verschillende woningsites kun je zien welke woningen open huis hebben.

Open Huis

Voordelen van Open Huis

Als koper hoef je niet apart een afspraak te maken met een makelaar, je kunt tijdens een open huizen dag gewoon naar binnen wandelen. Een ander voordeel is dat je met de verkoper kunt praten over het huis. Een verkoper weet meer dan een makelaar. Een Open Huis vindt meestal ’s avonds of in het weekend plaats. Op een tijdstip waarop veel potentiële kopers in de gelegenheid ‘spontaan’ langs te komen.

Hoe vaak Open Huizen Dag?

Sowieso is er elk jaar in de lente en de herfst de landelijke NVM Open Huizen dag. Heb je een NVM-makelaar dan krijg je automatisch een uitnodiging om daar aan mee te doen. Ook de meeste andere makelaars zullen aan deze 2 Open Huizen dagen meedoen.

Buiten de landelijke Open Huisdag kun je in principe Open Huis organiseren zo vaak je wilt, het is jouw huis.

Hoeveel kost een Open Huis?

De kosten van een open huizen dag variëren. De ene makelaar zal een bedrag rekenen voor advertenties en drukwerk, bij de andere is het gratis. Als jij zo’n dag zelf organiseert, kost het in principe niets. Alleen zal je bij sommige makelaars ervoor moeten betalen om dit bijvoorbeeld op Funda te communiceren.

Comment Section

0 reacties op “Open Huis

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.