arrow_drop_up arrow_drop_down
Zomer Verkoopstyling Tips die jouw huis aantrekkelijk maken voor de verkoop
21 juni 2020 

Zomer Verkoopstyling Tips die jouw huis aantrekkelijk maken voor de verkoop

De zomer is de perfecte tijd om je huis te verkopen, omdat je tuin en je terras er dan op z’n mooist uitziet. Het is de periode dat verkoopstyling ook buiten heel belangrijk is. Jouw buitenruimte vergroot de waarde van je huis!

De zomer is het seizoen dat je aan kopers kunt laten zien hoe heerlijk het vertoeven is in je tuin of op je balkon. Wie wil er niet in z’n eigen tuin relaxen? ’s Avonds nagenieten van de ondergaande zon onder het genot van een glaasje wijn? In de zomer heb je er een extra leefruimte bij. Zonde als je die niet goed aan potentiële kopers presenteert.

 

De eerste indruk van je huis vindt buiten plaats. Dat is het moment dat potentiële kopers ‘toevallig’ langs  lopen of rijden. Het moment dat kijkers alvast de omgeving van je huis gaan verkennen. Realiseer je goed dat je dan al potentiële kopers kunt verleiden tot een bezichtiging van je huis.

Je krijgt geen tweede kans voor die eerste indruk!

Zomer verkoopstyling tips

1. Rol de rode loper uit

Neem deze tip niet al te letterlijk, maar creëer wel een hartelijk welkom. Dat kun je doen door te checken of het pad naar je voordeur goed beloopbaar en netjes is. Zorg er ook voor dat je huisnummer vanaf de straatkant zichtbaar is. Dan weten kopers meteen of ze op het goede adres zijn. Laat ze niet zoeken naar je voordeur of je huisnummer. Daarmee voorkom je irritatie.

2. Laat je (voor)tuin bloeien

Juist in de zomer verwachten kopers dat jouw tuin op z’n mooist is. De zon maakt mensen vrolijk, maar ook bloemen maken mensen blij. Heb je geen groene, bloeiende tuin? Kleed je entree en voortuin aan met potten met bloeiende planten. Kleur mag zeker, maar let erop dat je er geen kermis van maakt door allerlei verschillende kleuren bloemen te gebruiken. Witte bloemen zijn altijd goed, die geven je entree meteen cachet.

Goed onderhouden tuin met her en der vrolijke bloeiers

3. Houd het groen onder controle

Maai iedere week je gras en snoei op tijd de hagen en struiken. Groen is mooi en laat je huis stralen. Maar let erop dat de bomen en struiken in je tuin niet te veel het zicht op je huis belemmeren. Veel compact groen geeft juist op zonnige dagen ook heel veel schaduw. Check in je huis geen ‘last’ hebt van bomen en struiken. Juist op een zonnige dag, mag het in jouw huis niet te donker worden.

4. Style je terras

Laat zien wat je allemaal met je tuin of je terras kunt doen. Haal alle tuinstoelen en loungebanken te voorschijn. Maak leuke ‘zitjes’ en kleed die aan met kussens, buitenkaarsen, etc. Zo creëer je sfeer en ruimte! Check ook of je terras nog netjes en verzorgd is. Een hogedrukspuit kan wonderen verrichten en jouw terras als nieuw laten lijken.

Ook op een balkon is het heerlijk vertoeven!

5. Lap je ramen

Met zonnig weer zie je pas hoe ‘vies’ je ramen zijn. Zowel aan de binnen- als buitenkant laat jij je huis stralen met schone heldere ramen. Het is misschien niet zo praktisch, maar let erop dat je tijdens de verkoop je screens en rolluiken open laat. Je huis ziet er van buiten met ‘open’ ramen veel hartelijker en aantrekkelijker uit.

Het uitvoeren van bovenstaande tips kosten je geen vermogen, alleen wat tijd en aandacht. Als je hierdoor vlot je huis kunt verkopen voor de beste prijs, is dat toch zeker de moeite van het proberen waard?

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen