arrow_drop_up arrow_drop_down
22 oktober 2015 

Je woning meubileren voor de verkoop levert je geld op!

Het is algemeen bekend dat een gemeubileerde woning veel beter verkoopt dan een leegstaande woning. Hoe komt dat toch? Een leegstaande woning oogt toch lekker ruim? En potentiële kopers worden niet afgeleid door ‘foute’ meubels?

Zonder meubels, ook al zijn ze niet altijd jouw smaak, ziet een woning er treurig en verlaten uit. De ziel van het huis is verdwenen. De sfeer is weg. Vaak hangt er ook nog een muffige lucht. Een leegstaande woning voelt tijdens een bezichtiging hierdoor kil en vreemd aan.

Ook op internet ‘smoelt’ een leegstaand huis niet. Kijkers hebben geen ‘houvast’. Ze weten niet of ze de woonkamer of een slaapkamer aan het bekijken zijn. Ze kunnen dit niet meer uit de meubels herleiden…. En dus klikken ze snel door naar een huis wat wel lekker smoelt en waar ze wel blij van worden.

En dat is niet het effect wat jij, als verkoper, bij potentiële kopers wilt opwekken. Dacht je net dat een leeg huis lekker ruim oogt. Dat je huis zonder interieur een lekker clean beeld geeft. Helaas, het tegengestelde is waar.

Een leeg huis lijkt juist veel kleiner dan een gemeubileerde woning. Meubels geven kijkers ‘houvast’. Een woonkamer met een bank, laat zien dat er ruimte is voor een zithoek. Zonder die bank moet een kijker zelf maar gokken of zijn/haar bank in de woning past. Kijkers gaan twijfelen door het ontbreken van meubels en sfeer.

meubileren woning verkoop

Deze foto straalt sfeer en ruimte uit!

Wat te doen als je toch te maken krijgt met een woning die al leeg staat en snel verkocht moet worden?

  • Pas op voor de valkuil dat je denkt dat een leeg huis lekker ruim oogt.
  • Realiseer je dat je de investering in de meubilering van je huis, dik en dwars terug verdient met een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop.
  • Bedenk of je zelf je huis kunt meubileren of dat je dit wilt uitbesteden. Uitbesteden kost iets meer, maar dan heb je ook geen pijnlijke rug van het tillen en ben je binnen een halve dag klaar!

Onderstaande foto’s illusteren duidelijk het effect van meubilering. Meubels creëren ruimte en sfeer. Ze geven ruimtes een functie, zodat potentiële kopers op ideeën worden gebracht op welke manier zij de woning kunnen gebruiken.

Ben je ook overtuigd van het effect van meubilering en wil je meer weten over de mogelijkheden? Naast het huren van echte meubels kun je ook kiezen voor kartonnen meubels. Ik geef je graag vrijblijvend advies.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen