arrow_drop_up arrow_drop_down
Sfeervolle sneeuwfoto's maken je huis aantrekkelijk!
11 december 2018 

Sfeervolle sneeuwfoto's maken je huis aantrekkelijk!

Sneeuw. De een vindt het prachtig, de ander haat het. Wat moet je doen als net die dag de woningfotograaf bij je langs komt om foto’s van je huis voor de verkoop te maken? Kun je die foto’s wel gebruiken voor je woningpresentatie of is het slimmer om op een andere dag foto’s te laten maken?

sneeuw woningfotografie

Witte sneeuw met een blauwe lucht levert altijd aantrekkelijke plaatjes op.

In de winter krijg ik regelmatig deze vraag van woningverkopers. Om jou te helpen de juiste beslissing te nemen, waardoor je je huis ook snel in de winter verkoopt, heb ik de volgende vragen voor jou.

1. Zijn de foto’s aantrekkelijk?

Foto’s waarop je huis onder een dik pak sneeuw ligt met een strakke blauwe lucht erboven zijn altijd prachtig. Dat zijn aantrekkelijke plaatjes om naar te kijken. De perfecte sfeerfoto’s die potentiële kopers zeker een goed gevoel geven over jouw huis. Maar je hebt ook momenten, waarop de sneeuw al aan het wegsmelten is, her en der nog wat ‘witte plukjes’ liggen en de lucht grijs en grauw is. Dergelijke sneeuwfoto’s zijn niet fraai en maken je huis en tuin ook niet mooier in de winter.

2. Heb je nog andere foto’s beschikbaar?

Sneeuw kan een boel verbergen. Dat kan soms heel voordelig zijn. Maar kopers willen natuurlijk wel weten hoe jouw huis en tuin er zonder sneeuw uitzien. Als Nederland de hele winter onder een dik pak sneeuw bedekt zou liggen, dan is het een ander verhaal. Maar de dagen dat op jouw huis en tuin een prachtige witte sneeuwlaag ligt, zijn in ons land op één hand te tellen. Er zijn zelfs al winters geweest zonder sneeuw.

3. Passen de foto’s bij het seizoen?

Sfeervolle sneeuwfoto’s zijn hartstikke leuk voor in de winter. Wat mij betreft gebruik je die ook als hoofdfoto. Dan weet je zeker dat jouw huis opvalt ten opzichte van de overige te koop staande woningen. Sneeuwfoto’s in de zomer raad ik je echt af. Ze geven het idee dat je woning al heel erg lang te koop staat. Bovendien hebben potentiële kopers op dat moment helemaal geen zin in sneeuw en kou, ze willen juist genieten van een fraaie zomertuin.

Als je op bovenstaande vragen met ja kunt antwoorden, dan is mijn advies, gebruik ze in je woningpresentatie. Komt de woningfotograaf op een winterse dag bij je langs? Check dan even de ‘staat’ van de sneeuw. Een paar witte sfeerfoto’s van je huis zijn prachtig. Maar zorg er dan ook voor dat jij of de fotograaf op een ander tijdstip de ‘normale’ buitenfoto’s maakt.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen