arrow_drop_up arrow_drop_down
Laat je huis in 2020 stralen!
10 januari 2020 

Laat je huis in 2020 stralen!

2020 Wordt een heerlijk jaar! De woningmarkt loopt momenteel als een trein. Veel mensen die dromen van een nieuwe woning, gaan in het nieuwe jaar lekker rond kijken op de woningmarkt. Dus kerstspullen eruit en begin met opruimen, zodat jouw huis weer helemaal fris is voor het nieuwe jaar!

Opruimen geeft rust in je hoofd, maar ook rust in je huis. Die lege plek van de kerstboom is helemaal niet erg als je je woning gaat verkopen of al in de verkoop hebt staan. Laat je huiskamer voor je gevoel maar eens lekker leeg. Koop dus niet meteen een nieuwe kamerplant om de leegte te vullen. Laat het maar even zo.

Januari is een prima maand om met een frisse blik door de ogen vaan een koper naar je huis te kijken. Bekijk of jouw woning nog aantrekkelijk genoeg is voor kopers. Wellicht heb je bij de start van de verkoop je huis al grondig opgeruimd. Maar zolang er in gewoond wordt, sluipt er ongemerkt toch weer ‘rommel’ binnen. Een tweede opruimsessie kan geen kwaad.

Maar ook een kritische blik op de presentatie van jouw huis op internet kan geen kwaad.

Zijn de buitenfoto’s qua jaargetijde nog actueel?

Heb je al foto’s van de wintersituatie toegevoegd? Foto’s van een zomertuin mogen er zeker op blijven staan. Maar om ervoor te zorgen dat jouw woningpresentatie actueel blijft, is het noodzakelijk om nu ook winterfoto’s toe te voegen. Dat geeft potentiële kopers niet meteen het idee dat jouw woning al een half jaar te koop staat.

Zijn de binnenfoto’s nog representatief?

Heb je ondertussen je interieur aangepast, muren geschilderd of je woning opgeknapt? Kopers komen op jouw foto’s af en die moeten wel kloppen met de werkelijkheid. Bovendien is het eeuwig zonde om ‘verbeteringen’ aan je huis niet meteen op foto’s te laten zien. Wellicht mis je zo potentiële kopers.

Straalt jouw huis op de foto’s?

Kijk nog een kritisch naar de foto’s van jouw huis. Wordt jouw huis aantrekkelijk gepresenteerd? Is de belichting goed? Worden alle focuspunten goed gepresenteerd? Wellicht dat het voor jouw lastig is om dat zelf te beoordelen. Vraag dan kennissen of buren die jouw huis kennen of jouw huis op internet wel goed uit de verf komt.

Heb je alle mogelijkheden op Funda gebruikt?

Des te meer extra info je over je huis geeft, des te hoger je ranking in de zoekresultaten is. Waardoor jouw huis op Funda vaker wordt vertoond. Je kunt denken aan 2D/3D plattegronden, 360º-fotografie, video, etc..

Als je in 2020

je huis succesvol wilt verkopen, ga dan nu aan de slag. Kom in actie, ga lekker ruimen en laat je huis stralen. Maak jouw huis onweerstaanbaar. Zorg dat potentiële kopers als een magneet tot jouw huis worden aangetrokken.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen