Page content

Wat is hoogtefotografie?

Met hoogtefotografie wordt fotografie bedoeld waarbij je vanaf een hoger punt (vanaf de grond gezien) foto’s maakt. Dat kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van een hoogtestatief, maar ook foto’s gemaakt door een drone of vanaf een ander gebouw of kraan worden wel hoogtefoto’s genoemd. Dit is dus wat anders dan luchtfotografie, die worden vanuit een nog hoger standpunt genomen zoals een vliegtuig.

Bij de verkoop van woningen wordt hoogtefotografie ingezet om een huis vanuit een bijzondere invalshoek te kunnen zien. Een beeld dat je niet zou kunnen krijgen met een standaardfoto. Denk aan het bovenaanzicht van een huis met tuin, waarmee de ligging van de woning veel beter tot z’n recht komt. Of een frontaal aanzicht van een hoger gelegen appartement.

Er zijn veel woningfotografen die hoogtefotografie als dienst aanbieden. Door een hoogtefoto als hoofdfoto op Funda te gebruiken, laat je je huis voor de verkoop beter opvallen.

hoogtefotografie

Doordat deze foto van een hoger standpunt is genomen, is de vrije ligging van de woning duidelijke zichtbaar (de horizon verschuift op een foto naar foto, waardoor je minder lucht ziet en meer grond).

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is hoogtefotografie?

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.