arrow_drop_up arrow_drop_down
8 maart 2019 

Je vakantiehuis sneller verkopen of vaker verhuren?

Vakantiewoningen verkoop je net zoals ‘normale’ woningen via internet. De eerste indruk die jouw vakantiehuis op internet maakt is cruciaal of potentiële kopers besluiten een afspraak voor bezichtiging te maken. Vandaar dat ik mijn diensten op het gebied van verkoopstyling en woningfotografie ook aanbied aan eigenaren van vakantiewoningen.

Voor vakantiewoningen gelden bijna dezelfde verkoopstylingsregels als voor ‘normale’ koopwoningen. Met één uitzondering. Om een vakantiewoning extra aantrekkelijk te maken, begin ik altijd met een moodboard in een bepaald thema. Vakantie vieren doe je om er lekker helemaal uit te zijn. Dan wil je genieten van een ander omgeving. Daarop baseer je de keuze van het type of de ligging van het huisje. Het gaat om een totale vakantiebeleving. Die begint al in het vakantiehuis!

Het vakantiehuisje dat ik je hier laat zien, ligt in Het Grote Bos, tussen Doorn en Driebergen. Zoals de naam al zegt. Een huisje midden in de bossen, waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Het vakantiehuisje zelf was bijna in oorspronkelijke staat. Een typisch jaren 60 bungalowtje. Alle voorzieningen waren aanwezig, maar alles was nodig toe aan een flinke opknapbeurt. De eigenaar had er echter voor gekozen om niet te investeren in nieuwe voorzieningen, maar met minimaal budget het huisje aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop.

Onderstaan moodboard werd het uitgangspunt voor de restyling. Lekker fris groen met natuurlijke houten accenten. Passend in het ‘Grote Bos’.

 

vakantiehuis verkoopstyling moodboard

Met dit moodboard in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat kun je in onderstaande voor en na foto’s goed zien. Uitgangspunt was dat de bestaande meubels werden hergebruikt en alleen nieuwe woonaccessoires werden toegevoegd om de investering laag te houden.

Situatie voor en na vastgoedstyling

 

Mijn klant was erg tevreden over het resultaat. Vlak voordat het zomerseizoen weer begon, bleek er volop animo voor het vakantiehuisje te zijn en werd de recreatiewoning verkocht!

Hierbij dank ik je van harte voor de bemiddeling bij de verkoop van mijn bungalow in het park te Doorn.
Gezien de huidige marktomstandigheden getuigt het van veel kennis van zaken om zo’n huisje binnen een jaar te verkopen. Het is dan ook voor een groot deel te danken aan de verkoopstyling die je op het huisje hebt losgelaten. De nieuwe kleurstellingen en herinrichting waren daarbij van grote invloed zoals ik na de verkoop van de kopers vernam. Ook de fraaie foto’s die je op de website plaatste hebben hierbij een rol gespeeld.
Het is voor mij een grote opluchting dat ik er zo voorspoedig van afgekomen ben en ik verlost ben van het jaarlijkse onderhoud. (Jaap Bijlsma, Bergen)

Niet alleen huiseigenaren van ‘normale’ huizen zijn gebaad met een optimale woningpresentatie. Ook je vakantiehuis wordt met behulp van vastgoedstyling veel succesvoller verkocht. Maar verkoopstyling kan ook perfect worden ingezet om een recreatiewoning vaker en voor een betere prijs te verhuren.

Wil jij jouw vakantiehuis snel verkopen of vaker verhuren?
In beide gevallen help ik je graag met een optimale presentatie van je recreatiewoning, waarmee je meer kijkers trekt en dus sneller je vakantiehuis verkoopt of vaker verhuurt.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen