arrow_drop_up arrow_drop_down
1 april 2016 

3 Tips hoe je de zon in je huis laat schijnen!

Geel is de kleur van de lente en de kleur van Pasen. Als buiten het zonnetje nog niet schijnt, dan halen we ‘m gewoon naar binnen. Met geel haal je eenvoudig het lentegevoel en de zon in huis. De kleur geel wordt in Nederland als zonnig en vrolijk ervaren. Een goede kleur om op te gebruiken voor de verkoopstyling van je huis.

50 Tinten geel

Zoals van elke kleur bestaan van geel ook oneindig veel verschillende tinten. Van lief pastelgeel tot stoer mosterdgeel. Van fris citroengeel tot het warme oranjegeel. Al die verschillende tinten geel roepen verschillende emoties bij mensen op. Welke tint geel kun je het beste gebruiken als je je huis wilt verkopen? Een eenduidig antwoord is daar niet op te geven.

Wel kan ik je een paar richtlijnen en tips geven waarmee je je huis zeker in het voorjaar aantrekkelijk maakt voor potentiele kopers. Zonder dat je huis er schreeuwerig of goedkoop door gaat lijken.

Hoe gebruik je geel voor de verkoopstyling van je huis?

1. Combineer geel met neutrale tinten

Geel is een primaire kleur die prima te combineren is met wit, geel, grijs en natuurlijke materialen. Houd het daar ook bij. Als je hebt gekozen voor geel als accentkleur, dan is het niet verstandig daar nog een andere (felle) kleur aan toe te voegen. Dan wordt je huis door kijkers al snel onrustig en druk ervaren. Het maakt ook niet uit welke tint geel je gebruikt, zorg er echter wel voor dat de tinten bij elkaar passen. Dus geen citroengeel combineren met een veel warmere tint. Wel kun je lichtere en donkere variaties naast elkaar gebruiken.

2. Gebruik geel met mate

Geel valt goed op als het naast neutrale tinten wordt gebruikt. Je hele kamer schilderen in (licht)geel omdat het zo’n zonnige kleur is, is niet slim. Ten eerste omdat geel meer licht absorbeert dan wit. Waardoor de ruimte toch donkerder wordt. Ten tweede omdat heel veel grote gele vlakken heel overheersend kunnen zijn. Kijkers ervaren jouw huis dan als een geel huis, waar ze heel veel moeten overschilderen, in plaats van een zonnig lentehuis.

Door slechts enkele gele accenten toe te voegen, creëer je al dat frisse lentegevoel. Less is more!

3. Gele accessoires

Met accessoires kun je snel je interieur opfrissen. Dat kunnen kussentjes, kaarsen, posters en kleine meubels zijn. Maar ook kun je kiezen voor natuurlijke accessoires zoals gele narcissen, bloeiende forsythia-takken en gele tulpen. Juist die bloeiende natuur is perfect om snel een lentegevoel neer te zetten. Maar denk ook eens aan fruit, citroenen, appels en bananen. Die blijven langer goed dan bloemen en geven jou ook nog eens een extra vitamine-boost 😉

verkoopstyling geel

Op mijn Pinterestbord ‘Verkoopstyling | Geel‘ heb ik afbeeldingen verzameld ter inspiratie. Daar zie je goed hoe je met een paar gele accenten, meteen heel veel zon in huis haalt. Ga niet meteen muren en vloeren schilderen, maar kies een paar gele accessoires in dezelfde tint om je huis een lente-boost te geven. Kijkers worden daar net zoals jij blij van in het voorjaar! Hoe blijer jij potentiële kopers maakt, des te sneller jouw huis is verkocht!

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen