arrow_drop_up arrow_drop_down
20 augustus 2018 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.......

Wat is het mooiste huis van Nederland?

De spiegel is het ideale hulpmiddel voor verkoopstyling. Waarom? Omdat je met spiegels heel veel effecten kunt bereiken waarmee je je huis snel en makkelijk aantrekkelijk kunt maken voor de verkoop. Een ruim, licht en sfeervol huis trekt veel potentiële kopers aan. Spiegels zijn de ideale woonaccessoires waarmee je veel van deze effecten kunt creëren.

De 4 belangrijkste voordelen van spiegels

1. Spiegels creëren ruimte

Door op de juiste plaats spiegels in je huis op te hangen, creëer je doorkijkjes. Deze doorkijkjes geven kijkers het idee dat een ruimte veel groter is dan dat die in werkelijkheid is. Ze zorgen voor diepte en diepte geeft je het gevoel van ruimte. Dat is vooral handig in smalle en kleine ruimtes. Hoe groter de spiegel, des te groter het effect. Kleine ruimtes waar grote spiegels goed werken, zijn bijvoorbeeld de hal, overloop en badkamer.

spiegel verkoopstyling

Een grote spiegel maakt je badkamer 2x zo groot!

verkoopstyling spiegel

Een grote spiegel in de hal zorgt voor een ruime entree.


Spiegeldeuren op grote garderobekasten in slaapkamers,
werken ook heel ruimtelijk. Ondanks de enorme ruimte die kasten in een slaapkamer ‘opslurpen’, zorgen de spiegels er juist weer voor dat een slaapkamer veel groter lijkt.

spiegel verkoopstyling

De spiegeldeuren van deze garderobekast zorgen voor een heel ruimtelijk effect.

Tip! Ook in tuinen kunnen spiegels heel verrassend werken. Spiegels met een lijst in de vorm van een kozijn, lijken net ramen. Wanneer je deze plaatst op (dicht begroeide) schuttingen, lijkt het net alsof je nog verder de tuin in kunt kijken. Ze geven je tuin diepte en dus….. ruimte!

2. Spiegels maken je huis lichter

Spiegels reflecteren optimaal licht. Ideaal om lichte vlakken te creëren op donkere muren. Maar ook kun je ze gebruiken om ruimtes die van zichzelf donker zijn, lichter te maken. Plaats de spiegel op een strategische plek, waar licht optimaal de ruimte in wordt weerkaatst.

verkoopstyling spiegel

De spiegel is tegenover het raam geplaatst op een donkere muur, waardoor die voor veel extra licht in de slaapkamer zorgt.

 3. Spiegels zorgen voor sfeer

De spiegel an sich is een kil en hard voorwerp. De lijst en de vorm van de spiegel zorgen voor sfeer in je huis. Kies spiegels die passen bij jouw woonstijl. Houd je van een strak modern interieur? Kies dan voor strakke lijsten en symmetrische vormen. Is jouw interieur meer landelijk? Kies dan voor hout en bewerkte lijsten.

Heb je een wand die helemaal voorzien is van familiefoto’s? Vervang ze dan door allemaal kleine spiegels. Zo maak de muur in een keer neutraal, zonder dat je huis sfeer verliest.

4. Spiegels zijn de zelfportretten van potentiële kopers

Tenslotte wil ik je wijzen op een belangrijk psychologisch effect dat een spiegel in een te koop staand huis heeft. Een spiegel zorgt ervoor dat een kijker zichzelf tijdens een bezichtiging in jouw huis ziet. Dat maakt het voor een potentiële koper nog makkelijker om zichzelf in jouw huis ‘te zien wonen’.

De kijker wordt niet afgeleid door foto’s van jouw familie maar in plaats daarvan ziet hij zichzelf ‘aan de muur hangen’. Omdat je eigen spiegelbeeld een vertrouwd en bekend gezicht is, kan dat een heel positief effect hebben op het gevoel dat een kijker krijgt over jouw huis tijdens een bezichtiging.

Woningfotografie

Na alle voordelen van spiegels voor je te hebben opgesomd, wil ik je wel voor 1 ding waarschuwen. Woningfotografie! In spiegels zie je alles en iedereen. Een ruimte met heel veel spiegels kan voor een woningfotograaf heel lastig zijn. Die wil zichzelf natuurlijk niet in beeld hebben. Dat staat zo slordig op Funda 😉

Datzelfde geldt trouwens ook voor alle andere spiegelende elementen in je huis. Zoals grote ramen, glazen deurtjes, frontjes van apparatuur, glanzende tegels, etc. Vandaar mijn laatste tip. Het zou helemaal fantastisch zijn als je met de positie van de spiegels rekening kunt houden met de fotograaf!

Hulp nodig?

Ik begrijp dat het soms best lastig is zelf objectief je woning te bekijken en bovenstaande tips toe te passen. Ik bied verschillende diensten op het gebied van verkoopstyling en woningfotografie aan. Mocht je interesse hebben? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag je huis aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop!

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen