arrow_drop_up arrow_drop_down
25 november 2019 

Je huis snel verkopen tijdens de feestdagen: 7 tips!

Help de feestdagen komen eraan! Wat te doen als je je woning in deze periode wilt verkopen? Geen paniek, ook nu kun je snel je huis verkopen. Onderstaande tips helpen je daar mee.

1. Plan fotografie begin december

Het liefst eind november, want na Sinterklaas komen meestal de kerstspullen bij de meeste mensen weer te voorschijn. Jouw woning kan er met alle kerstspullen heel gezellig uitzien, maar over een maand heeft iedereen er weer genoeg van. Dan is het niet handig dat jouw huis in kerstornaat op Funda staat.
Lukt het deze week niet om je woning te laten fotograferen? Zorg dan dat tijdens de fotografiesessie alle kerstpullen uit zicht zijn. Dan hoef je in januari niet opnieuw foto’s te laten maken.

2. Een kerstboom mag best

Maar realiseer je dat hoe groter de kerstboom, des te meer ruimte er in jouw huis wordt opgeslokt. Jouw woning kan hierdoor propperige en kleiner lijken. Is je woonkamer niet al te groot? Sla dan voor 1 keer de kerstboom over. Neem een kleintje of plaats grote dennentakken in een vaas. Ook leuk zijn de (platte) houten boompjes, die nemen niet zoveel ruimte in en zijn rustig van kleur.

3. Versier in stijl

Versieren mag best. Maar maak er geen kermis van. Her en der een kerstaccent brengt vaak meer sfeer aan dan overdaad. En als je toch veel kerstversieringen plaatst, zorg dan dat je je ‘normale’ woondecoraties tijdelijk opbergt. Maak ‘ruimte’ voor kerstversieringen, dan wordt het niet te vol.

4. Beperk het aantal kleuren

Veel verschillende kleuren en knipperende lampjes brengen veel onrust in je interieur. Kijkers zullen daar enorm door worden afgeleid. Pas daarom je versieringen qua kleur af op je interieur. Dit jaar zijn natuurlijke kleuren, grijzen en witten helemaal in. Ook hier kun je een feestelijke sfeer mee creëren.

5. Zorg voor licht en warmte

De wintermaanden zijn nu eenmaal donkerder en kouder. Zeker op een druilerige dag, kan een huis hierdoor troosteloos overkomen. Werk daarom met sfeerverlichting. Check of alle lampen (ook de inbouwspotjes) in huis werken en doe ze aan voordat een kijker komt. Heb je een open haard? Steek die dan aan voor een bezichtiging. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en voor heel veel sfeer. Heb je geen open haard? Steek dan kaarsjes aan. Een groot plateau met veel kaarsen geeft ook een intiem winters sfeertje.

6. Kerst in de tuin

Tuinen en terrassen zien er in de winterperiode niet op z’n fraaist uit. Wordt het te vol binnen met een kerstboom? Dan kun je er ook over denken om bijvoorbeeld bij de voordeur 2 kleine verlichte boompjes te plaatsen. Heb je een veranda of overdekt terras? Maak die tijdens een bezichtiging extra gezellig door die aan te kleden met spreien, nep-bonten kussens, kaarsen, etc. in natuurlijke tinten. Ook kun je je terras aankleden met groene kersttakken. Slim is om een ‘winterse’ sfeer neer te zetten, dan heb je daar in januari en februari ook nog wat aan.

7. Schakel hulp in

Vind je het lastig om mijn tips te vertalen naar jouw huis? Ik kom je graag helpen. Met een VerkoopScan analyseer ik alle ruimtes in jouw woning. Ik geef je persoonlijk advies hoe jij het beste je huis kunt presenteren voor de verkoop. Je krijgt tips over kleurgebruik, indeling en aankleding van alle kamers. Zodat je precies weet op welke manier jouw huis het beste uit de verf komt voor de verkoop. Ook tijdens de feestdagen, daar pas ik mijn advies op aan.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen