arrow_drop_up arrow_drop_down
17 februari 2016 

Open Huis, makkelijker kun je het kopers niet maken!!

Je hebt je huis helemaal opgeknapt, opgeruimd en gestyled voor de verkoop. Ook heb je een prachtige fotoserie van je huis. Dus wat staat de verkoop van je huis nu nog in de weg? Laat de kijkers maar komen, denk je. Met Open Huis maak je het voor kijkers heel makkelijk.

Waarom is Open Huis zo laagdrempelig?

Kijkers die op internet enthousiast worden van jouw huis, die willen graag, het liefst snel, jouw woning komen bekijken. Voor sommige mensen is het maken van een afspraak om een woning te bezichtigen best een opgave. De potentiële koper moet namelijk rekening houden met de agenda van 3 (!) partijen. De makelaar, de verkoper en met zijn eigen agenda. Vaak wil de partner van de koper ook nog mee tijdens een bezichtiging, dan zit je op 4.  ‘Eventjes snel’ een woning bekijken zit er niet in.

Met Open Huis omzeil je dat grote probleem. Kijkers hoeven geen afspraak te maken om jouw huis te bezichtigen. Omdat de verkopende makelaar ook niet aanwezig is, voelt een bezichtiging bovendien veel vrijblijvender. Heel laagdrempelig dus.

Zo laagdrempelig dat kijkers ook sneller even een huis bekijken die wellicht niet bovenaan hun lijstje staat. Dat biedt jou als verkoper kansen. De kans dat je meer kijkers trekt is hierdoor tijdens een Open Huis veel groter.

En dat is ook precies de reden waarom ik je ook altijd zal adviseren aan een Open Huis mee te doen. Op die dag kun je ook kijkers over de vloer krijgen die je normaal wellicht zou missen. Verras ze met jouw prachtige huis. Maak het aantrekkelijk om een blik bij je binnen te werpen. Laat alle mogelijkheden van je huis zien.

Heb je al eens meegedaan en was het aantal bezoekers teleurstellend? Dan weet je meteen dat er iets ‘mis’ is met jouw presentatie. Zijn de foto’s wel aantrekkelijk genoeg? Wordt jouw huis wel gevonden op Funda, of staat die op de laatste pagina? Is de vraagprijs wel reëel?

Open Huis zelf organiseren

Wil je vaker aan Open Huis meedoen dan dat er door je makelaar wordt georganiseerd? Organiseer ‘m dan zelf. Een prima moment is om Open Huis te organiseren vlak nadat je je huis te koop hebt gezet. Dan trek je op Funda de meeste kijkers. Plan het op een moment dat het voor kopers makkelijk en laagdrempelig is om langs te komen. In het weekend op zaterdagochtend en/of -middag. Of een keer ’s avonds op een doordeweekse dag. Dat laatste zou ik vooral adviseren om in de zomermaanden te doen, dan is het nog lang licht.

Als je mee doet aan Open Huis, doe het dan goed! Ga er voor 100% voor en zorg dat je heel veel kopers trekt.

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen