arrow_drop_up arrow_drop_down
Verkoopstyling van je badkamer, de 3 don'ts!
10 november 2019 

Verkoopstyling van je badkamer, de 3 don'ts!

Als jij je woning aantrekkelijk wilt presenteren voor de verkoop, dan mag je de verkoopstyling jouw badkamer niet overslaan. Een mooie moderne badkamer die van alle gemakken is voorzien, kan de waarde van een woning vergroten. Heb je een verouderde badkamer? Ook dan is het nog steeds belangrijk dat je die aantrekkelijk presenteert. Laat het vooral niet een onderhandelingspunt worden. Als jouw badkamer enigszins verouderd is, maar technisch in prima staat en goed gestyled, dan kan die toch aantrekkelijk zijn voor een koper.

Heb je echter nog een typisch jaren 70 badkamer met felgroene of bruine tegeltjes? Bekijk dan of het de moeite waard is je badkamer te voorzien van neutrale tegels en wit sanitair. Houd de investering laag, want een badkamer blijft altijd een kwestie van smaak. Wat jij heel mooi vindt, kan een koper vreselijk vinden. Dan wordt jouw nieuwe badkamer er toch weer uitgesloopt. Dat zou zonde zijn…..

Een andere optie kan zijn om een digitale restyling van jouw badkamer te laten maken. Met behulp van 3D-tekenprogramma’s kan snel jouw oude badkamer ‘virtueel’ worden gerestyled tot een volledig nieuwe badkamer. Zie onderstaand voorbeeld.

Hoe zorg je dat jouw badkamer er op z’n aantrekkelijkst uitziet voor potentiële kopers? Hier mijn top 3 van dingen die je vooral NIET moet doen.

1. Tandenborstels in het zicht

Je kunt nog zo’n mooie elektrische tandenborstel hebben. Een tandenborstel is voor een ander altijd ‘vies’. Jouw badkamer wordt door tandenborstels, aangebroken flesjes badschuim, rondslingerende handdoeken onaantrekkelijk. Al deze persoonlijke spullen maken je badkamer rommelig.

En het argument dat ‘kijkers wel mogen zien dat er in jouw huis geleefd wordt’ daar heb je geen tandenborstels voor nodig. Als jij je huis wilt verkopen, moet je juist het huis showen, niet jouw persoonlijke spullen.

 

2. De wc-bril omhoog laten staan

Ten eerste staat het slordig. Ten tweede riskeer je dat wanneer je toilet niet brandschoon van binnen is, dat viezigheid te zien is. En ook als de pot brandschoon is van binnen, is het nog steeds niet aangenaam om naar een openstaand toilet te kijken. Doe daarom alle deksels dicht.

 

3. Een te kale badkamer

Behalve als je een super moderne badkamer hebt, houd dan rekening met de valkuil van “less is more’ waar ik al eerder een artikel over schreef. Een te lege badkamer heeft geen sfeer en is kil. Spierwitte badkamers kunnen op foto’s ‘dood’ slaan.

Badtextiel en kleur zijn hier de toverwoorden. Kies één frisse accentkleur en kleed je badkamer aan met behulp van (nieuwe) frisse handdoeken en onaangebroken (!) flesjes badschuim in die kleur. Zo gaat ook jouw witte badkamer ‘leven’.

Zorg verder dat jouw badkamer glimt, brandschoon is en lekker fris ruikt. Ter inspiratie, gewoon aan een badkamer in een luxe hotel denken!

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en specialist in vastgoedpresentatie. Zij helpt verkopers en makelaars woningen aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop, zowel op het gebied van vastgoedstyling als -fotografie. Tevens is zij docent aan de Vastgoedstyling Opleiding, waar zij cursisten opleidt tot vastgoedstylist en -fotograaf.
Reactie plaatsen