Page content

Appartement

Een appartement is een huis met één woonlaag dat samen met andere appartementen in een gebouw zit. Een appartementencomplex kan kleinschalig zijn, met slechts een paar woningen, maar ook groot, met meer dan 80 appartementen. De voordeuren sluiten aan op een portiek of zitten langs een galerij.

appartement

Verschillende (moderne) appartement complexen naast elkaar.

Penthouse

Een bijzondere variant is een penthouse.  Dit is een appartement dat op de bovenste verdieping van een woontoren ligt. Het is groter dan de andere appartementen binnen het complex, vaak beslaat het de hele verdieping, heeft meestal een dakterras, alleen onderburen en een vrij uitzicht.

Vereniging van Eigenaren

Koop je een appartement, dan word je automatisch (en verplicht) lid van de Vereniging van Eigenaren, kortweg VvE. Binnen de VvE worden onder andere besluiten genomen over het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Minimaal één keer per jaar moet er een vergadering worden gehouden over de stand van zaken en kan er door alle eigenaren gestemd worden over de voorstellen. Je betaalt als appartementseigenaar elke maand een bedrag aan de VvE dat wordt gebruikt om gezamenlijke kosten te betalen en te sparen voor groot onderhoud.

    Comment Section

    0 reacties op “Appartement

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.