Page content

Is vastgoedstyling hetzelfde als verkoopstyling?

Vastgoedstyling is een andere naam voor verkoopstyling. In Nederland worden de termen vastgoedstyling en verkoopstyling door elkaar gebruikt. In feite geeft het woord vastgoedstyling al beter aan waar het vak over gaat, namelijk de restyling van vastgoed, in dit geval woningen voor de verkoop.

vastgoedstyling

Verkoopstyling is een algemenere term dat ook gebruikt kan worden voor andere branches. Het stylen van ‘iets’ voor de verkoop. De relatie met woningen voor de verkoop is niet meteen duidelijk in dit woord.

Een vastgoedstylist doet hetzelfde als een verkoopstylist. Namelijk een woning voor de verkoop aantrekkelijk te restylen, waarbij zoveel mogelijk de bestaande meubels worden gebruikt, voor een grote doelgroep waardoor de woning snel en voor een betere prijs kan worden verkocht.

BNS Crisp, de brancheorganisatie voor stylisten, en Keurmerkstylist gebruiken de term vastgoedstylist.

Onder Keurmerkstylisten Vastgoed is momenteel de discussie gaande of de term vastgoedstylist wel voldoende dekkend is voor het vakgebied, aangezien het niet alleen om styling gaat. Een vastgoedstylist heeft namelijk ook kennis van de woningmarkt, vastgoedmarketing, woningfotografie, meubelverhuur, inmeten van woningen, het maken van plattegronden, etc., etc.

Andere termen die de lading van het vakgebied van een vastgoedstylist beter dekken zijn bijvoorbeeld: specialist woningpresentaties, specialist vastgoedpresentaties of vastgoedmarketeer.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Is vastgoedstyling hetzelfde als verkoopstyling?

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.