Page content

Verkoopstyling is geen interieurstyling!

Verkoopstyling is geen interieurstyling!

Vaak wordt verkoopstyling van je huis, ook wel vastgoedstyling genoemd, verwart met interieurstyling. Het verschil tussen een vastgoedstyliste en een verkoopstyliste is niet altijd duidelijk voor huiseigenaren. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat veel interieurstylisten ook vastgoedstyling als dienst aanbieden en andersom.

De verschillen tussen verkoopstyling en interieurstyling zijn:

1. Het doel is tegengesteld

Het doel van verkoopstyling is in feite precies het tegenovergestelde van interieurstyling. Een verkoopstyliste zal van een thuis een aantrekkelijk huis voor kopers realiseren, voor een snellere verkoop. De huidige bewoners willen er juist zo kort mogelijk in verblijven. Daarnaast is het doel om de waarde te verhogen.
Een interieurstylist zal juist worden ingeschakeld wanneer bewoners de wens hebben om van hun huis een echt thuis te maken. Het doel is dan meestal om er zo lang en prettig mogelijk in te wonen.

2. De doelgroep

Een verkoopstylist is gespecialiseerd in de restyling voor huizen voor de verkoop. Dat betekent dat de doelgroep voor wie ze stylen de koper is. En niet de huidige bewoner(s). Hierdoor kan het voorkomen dat de restyling niet in de smaak zal vallen bij de klant. Bijvoorbeeld omdat de bewoners van een hele unieke interieurstijl houden die nogal afwijkend is van de gangbare woontrends. Of omdat de doelgroep dermate verschilt met de huidige bewoners waardoor de indeling niet altijd even praktisch is.

3. De duur van verkoopstyling is veel korter

Verkoopstyling wordt alleen toegepast in de periode dat een woning te koop staat. Het liefst een zo kort mogelijk periode. Terwijl interieurstyling als doel heeft om de bewoners voor een langere periode, meestal meerdere jaren, zich thuis te laten voelen in hun woning.

4. Het budget voor verkoopstyling is lager

Juist vanwege de korte termijn van vastgoedstyling is het de bedoeling de restyling voor een zo laag mogelijk budget te realiseren. Hierbij is het rendement van groot belang. Met relatief kleine investering een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.
Bij interieurstyling is het budget afhankelijk van de wensen van de huiseigenaren.

Wil je je huis verkopen? Schakel dan een verkoopstylist, ook wel vastgoedstylist, in.
Heb je een huis gekocht en wil je daar je thuis van maken? Schakel dan een interieurstylist in.

verkoopstyling huis

    Comment Section

    0 reacties op “Verkoopstyling is geen interieurstyling!

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.