arrow_drop_up arrow_drop_down
8 april 2019 

Lente verkoopstyling tips

De klok is weer een uur vooruit gezet. Het blijft ’s avonds langer licht. De krokussen en narcissen staan in bloei. Kortom het is lente! Hier mijn 5 woning styling tips waarmee jij je huis aantrekkelijk presenteert voor de verkoop.

Lente, het seizoen waarin we voorzichtig aan gaan genieten van het buitenleven. De tuin komt weer tot leven en balkons en terrassen staan uitnodigend voor ons klaar om van de eerste zonnestralen te genieten.

Heb je je huis in de winter of nog eerder in de verkoop gezet? Of ben je van plan binnenkort je huis te gaan verkopen? Dan is het nu tijd voor actie! Het is belangrijk om met de seizoenen mee te blijven veranderen. Ook potentiële kopers hebben de ‘lente in hun bol’. Als je je huis succesvol wilt verkopen, dan is het slim om daar gebruik van te maken.

De lente maakt mensen blij, ook kijkers. En blije kijkers worden eerder kopers!

Hier mijn 5 woning styling tips voor de lente.

1. Frisse wind door je interieur

In de winter waren het vooral de kaarsen, behaaglijke plaids en zachte kussens die je woonkamer gezellig en aangenaam maakten. In de lente hebben we behoefte aan licht & luchtig. Berg die extra kussens op of doe er een nieuw licht kussenhoesje omheen. Check of je echt die zware overgordijnen in de lente en zomer nodig hebt. Donkere, zware gordijnen maken een ruimte snel kleiner. Berg ze op voor het najaar. Wordt het te kaal? Vervang ze dan door dunne witte gordijnen.

Ook dikke zware vloerkleden die in de winter lekker behaaglijk waren, kunnen je woonkamer klein en donker maken. Vervang ze door dunne witte (laagpolige) kleden. Wordt het te saai, kies één frisse accentkleur om je interieur wat pit te geven.

2. Richt je tuinkamers in

Nu de lente is aangebroken, willen we naar buiten! Genieten van de eerste zonnestralen en de natuur die aan het ontwaken is van de winterslaap. Je tuin, balkon of dakterras zijn dit seizoen belangrijke eye-catchers. Laat zien hoe heerlijk genieten het is in jouw ‘buitenkamers’. Maak er echte (tuin)kamers van door ze in te richten met tuinmeubilair en buitenaccessoires. Vul lege potten met voorjaarsbloeiers.

Met het creëren van ‘zitjes’ rondom je huis vergroot je eenvoudig het aantal ‘leefruimtes’. En daarmee vergroot je ook de waarde van je woning. Je huis krijgt hierdoor veel meer ruimte en mogelijkheden. Je hebt er zo een paar extra kamers bij!

3. Verwijder alle groene aanslag rondom en op je huis

De buitenkant van je woning is het eerste wat potentiële kopers van je huis zien als ze jouw woning komen bezichtigingen. In een paar secondes hebben ze al een bepaald beeld over de rest van je huis. Een schone nette voorgevel, een keurige voortuin met toegangspad tot je voordeur zijn daarom enorm belangrijk.

Door de winter zijn de meeste terrassen en de gevels van woningen groen uitgeslagen. Maak de voor- en achtergevel van je woning daarom goed schoon. Verwijder ook de groene aanslag op je oprit, de paadjes rondom je huis, je balkon en eventueel je schuur. Laat potentiële kopers buiten al verliefd worden op je huis.

4. Tijd voor de grote schoonmaak

Van oudsher is het voorjaar de tijd van de grote schoonmaak. Als je je huis gaat verkopen is een grote schoonmaak nooit een slecht idee. Je huis kan niet schoon genoeg zijn. Bij iedere schoonmaak- en opruimbeurt kom je weer spullen tegen die je echt niet meer nodig hebt. Allemaal ballast die de verkoop zeker niet bevordert.

Heb je huisdieren of wordt er in huis gerookt? Dan is het zeker noodzaak om regelmatig je huis grondig schoon te maken. Zorg dat alle vieze geurtjes uit je huis verdwijnen. Potentiële kopers kunnen echt afknappen op een huis waar het niet fris ruikt. Maak je huis lentefris!

5. Haal de lente in huis

Vind je het lastig om te werken met kleur in je interieur?  Denk dan eens aan bloemen voor een extra kleuraccent. Maar ook natuurlijk groen kan je huis een voorjaarsgevoel geven. Planten zuiveren de lucht, ze zijn helemaal hip en geven ook kleur aan je interieur.

Heb je meerdere bossen bloemen in de woonkamer staan? Let dan op dat je het niet te bont maakt. Kies voor een één kleurgroep, die aansluit bij de rest van je interieur en woonaccessoires. Zo blijft je woning ondanks al het kleur toch in balans.

Geïnspireerd? Kom in actie! Haal de lente in je huis en verras potentiële kopers met jouw huis. Maak ze vrolijk, maak ze blij en verkoop je huis!

Over de schrijver
ir. Liesbeth Oldeman is Keurmerkstylist Vastgoed en docent vastgoedpresentatie. Na een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft heeft zij enkele jaren als Product Manager bij Philips gewerkt. Al snel begon het te kriebelen en is zij als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Sinds 2011 helpt zij verkopers hun woning aantrekkelijk te presenteren voor de verkoop. Tevens doceert zij sinds 2016 het vak van vastgoedpresentatie aan de Vastgoedstyling Opleiding.
Reactie plaatsen